Rosenbergs tuffa pik: "Alltid kul att slå FCK"

Publicerad

Ett nyförvärv på bänken – ett annat i startelvan.

Vidar Örn Kjartansson debuterar för Malmö FF i träningsmatchen mot FC Köpenhamn.

– Man spelar aldrig fotbollsmatcher utan att försöka vinna, säger tränaren Allan Kuhn.

För första gången får Allan Kuhn i dag testa sitt nya lag mot kvalificerat motstånd.

Då ställer han en stark startelva på planen.

Danske nyförvärvet Anders Christiansen börjar på bänken men islänningen Vidar Örn Kjartansson startar på topp bredvid Markus Rosenberg.

Magnus Wolff Eikrem och Oscar Lewicki bildar innermittfält med Jo Inge Berget och Vladimir Rodic bredvid sig på kanterna.

I backlinjen spelar Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson och Pa Konate.

Och i mål står Johan Wiland.

4-4-2 i defensiven, men 3-1-4-2 när MFF tagit kontroll över bollen.

– Det är ett test bland två eller tre, tror jag, säger Kuhn.

Byter efter 65 minuter

Tränaren har tidigare aviserat att han i vissa matcher kan ha en så pass offensiv balans att enbart de båda mittbackarna och den defensiva mittfältaren ansvarar för att avstyra kontringar.

– Men mot bättre lag, mot bättre kontringslag, vill jag gärna ha tre backar som spelar upp bakifrån, säger Kuhn.

Startelvan spelar 65 minuter och därefter ersätts alla, bortsett från Johan Wiland som ges 90 minuter. Allan Kuhn vet vad han vill ha ut av matchen.

– Vi tittar på en kombination av en bra defensiv organisation, uppspel och att vi ser idéer i vårt spel med bollen. Men det blir också mycket andrabollsspel, mycket kriga, mycket fifty-fifty om vem som har bollen.

Lagkaptenen Markus Rosenberg uppskattar att MFF är på ett läger där de möter FC Köpenhamn och Midtjylland i stället för, som fjolåret, DC United och Tampa Bay.

– Jag tycker det är mycket bättre när man möter lag som är före en i matchtempo. I USA behövde vi dra upp tempot själva. Det är alltid lite svårt i början att möta sämre lag. Då är det skönare att gå in och få tuffare motstånd.

Stor rivalitet

Att det är just FC Köpenhamn ger matchen mer nerv.

– Det är alltid kul att möta FCK och kul att slå dem i och med att det är den rivalitet som det är. Det är lite svårare att tagga till i träningsmatcher men det underlättar med ett sånt motstånd, säger Rosenberg.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag