Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rosenberg siktar på spel mot Vardar

Publicerad

Här är Markus Rosenbergs glädjebesked inför CL-returen mot FK Vardar.

MFF-kaptenen är med i truppen och siktar på spel.

– Ja, det blir Makedonien. Vi får se hur många minuter det blir, men det känns bra i dag också, säger MFF-kaptenen.

Markus Rosenberg åker med Malmö FF-truppen till Makedonien för tisdagens Champions League-kvalretur mot FK Vardar.

Och är även aktuell för spel.

– Det var planerat även för några dagar sedan att han skulle med, men det ser bättre och bättre ut att han ska kunna vara med, inte bara som ett mentalt stöd utan kunna ge oss något på planen. Det går åt rätt håll, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson efter söndagens korta träning.

Markus Rosenberg blir en av 20 spelare i truppen.

– Ja, det blir Makedonien. Vi får se hur många minuter det blir, men det känns bra i dag också, säger MFF-kaptenen.

”Hoppas på spel”

Han tror och hoppas på spel mot Vardar i Strumica där MFF ska vända ett 1–1-resultat från första mötet.

– Ja, det hoppas jag på. Så länge det känns bra i morgon när jag vaknar upp och efter träningen där i morgon. Det har inte varit många matcher på sista tiden, man känner av det nu när man tränar. Men det är fantastiskt att vara tillbaka och inte känna någon smärta.

Rehabiliteringen, efter skadan mot AFC Eskilstuna, har flutit på bra utan bakslag.

Hur mycket testade du dig själv i dag?

– I dag testade jag allt. Jag hade till och med några skott med vänstran som jag kanske inte skulle ha gjort, men det är svårt att hålla igen. Man behöver några träningar för att komma in i det. Det är skönt att få två pass.

När avgörs det om du kan vara ett namn för startelvan tror du?

– Det får du nog fråga tränaren och fysioteamet. Men det avgörs väl efter morgondagens träning om det känns bra då.

På frågan om det är bäst att starta och kliva av eller komma in som avbytare säger Rosenberg:

– Det bästa är att spela 90. Det är svårt, det får tränaren avgöra hur han tänker för dagen.

Safari åker med truppen

Behrang Safari var med under uppvärmningen under söndagens träning. Men när det blev spel körde den rutinerade backen på egen hand med fystränaren Ben Rosen. Alexander Jeremejeff kom ut och joggade under slutet av träningen, men är inte aktuell för Vardarmatchen.

– Jeremejeff var inte med i dag så han kommer inte åka med ner. Men Behrang kommer åka med ner. Som ni såg tränade han första delen och var inte med i spelmomenten. Om det med Mackan finns från och med i dag en ganska god chans att få med honom i matchen så finns det en chans med Behrang, men vi får se de närmaste ungefär 50 timmarna om han kan bidra eller inte, säger Magnus Pehrsson.

Den exakta 20-mannatruppen var direkt efter träningen inte spikad än.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag