Foto: MATHILDA AHLBERGFoto: MATHILDA AHLBERG
 Foto: MATHILDA AHLBERG
Foto: LUDVIG THUNMANFoto: LUDVIG THUNMAN
 Foto: LUDVIG THUNMAN

Rosenberg om vem som får slåss om allsvenska silvret

Publicerad

Att Malmö vinner SM-guld är självklart för Markus Rosenberg.

Sedan är MFF-kapten lite mer osäker. Men bara lite.

– Vem som kommer att tävla om andraplatsen? Östersund och Häcken, säger Markus Rosenberg.

När den allsvenska upptaktsträffen drog i gång i morse stod det snabbt klart att Malmö FF är storfavoriter inför årets säsong.

Så väl allmänheten som den församlade journalist- och expertkåren var helt överens.

Malmö FF är laget att slå.

När de regerande mästare, som sista klubb under upptaktsträffen, frågades ut på podiet var det också självförtroende som utstrålades från tränaren Magnus Pehrsson och lagkaptenen Markus Rosenberg.

– Självbilden är väldigt stark. Det är tydligt att man vet vad man kan här i Malmö. Det känns mer naturligt på det sättet. Man kombinerar självsäkerheten med en vilja att bli bättre, säger nya tränaren Magnus Pehrsson som menar på att det förhållningssättet är någonting som genomsyrar hela föreningen.

– Det kommer uppifrån. Det finns inget stopp, man vet att man måste vidare och vidare.

"Störst och bäst"

För Markus Rosenberg inledde sin karriär i Malmö FF som femåring och trivs med favoritskapet inför årets säsong.

– Det är bara kul. Mentaliteten i Malmö har alltid varit likadan, att man tycker man är störst och bäst.

På upptaktsträffen i Uppsala behöll Magnus Pehrsson också dörren stängd för ytterligare nyförvärv skulle dyka upp i Malmö innan allsvenskan startar.

– Det skulle förvåna mig mycket om det gör det.

Spännande säsong

Den annars talföre Markus Rosenberg fick dock tänka till rejält på frågan om vem som kommer att sluta tvåa i årets serie.

–  Vem kommer att tävla om andraplatsen… Östersund. Häcken. Det finns många. Det är väl främst dem dem.

– Allsvenskan ser jättebra ut. Det kommer att bli en spännande säsong, säger Markus Rosenberg.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag