Rosenberg ska tysta Djurgården. Foto: JOHANNA LUNDBERGRosenberg ska tysta Djurgården. Foto: JOHANNA LUNDBERG
Rosenberg ska tysta Djurgården. Foto: JOHANNA LUNDBERG
Eriksson och Rosenberg hade en bromans i Malmö. Foto: LUDVIG THUNMANEriksson och Rosenberg hade en bromans i Malmö. Foto: LUDVIG THUNMAN
Eriksson och Rosenberg hade en bromans i Malmö. Foto: LUDVIG THUNMAN
Efter en sejour i Kina återvände Magnus Eriksson till Sverige, denna gång till Djurgården. Foto: JOHANNA LUNDBERGEfter en sejour i Kina återvände Magnus Eriksson till Sverige, denna gång till Djurgården. Foto: JOHANNA LUNDBERG
Efter en sejour i Kina återvände Magnus Eriksson till Sverige, denna gång till Djurgården. Foto: JOHANNA LUNDBERG

Därför undvek Rosenberg
ordkriget – mot sin polare

Publicerad

Markus Rosenberg och Magnus Eriksson ordjabbar upp stormötet mellan Malmö FF och Djurgården på måndag.

Förra året försökte Eriksson dra igång en liknande ordfajt - men fick nobben.

– Djurgården var för långt ner i tabellen då, säger Rosenberg och garvar.

Under 2014 var Markus Rosenberg och Magnus Eriksson två av de viktigaste offensiva krafterna då Malmö FF vann SM-guld och, som första svenska lag på 14 år, tog sig in i Champions League.

Rosenberg sköt bland annat det avgörande målet som ledde till SM-guld borta mot AIK i allsvenskan och han sänkte Sparta Prag på vägen till Champions League och Olympiakos i gruppspelet.

Magnus Eriksson ordnade straffen till 1–0 i mirakelmatchen hemma mot Salzburg och gjorde ett drömmål på volley från över 30 meter till 2–0.

Första gången tillbaka på Swedbank stadion

Efter en sejour i Kina är Eriksson sedan i fjol tillbaka till Djurgården. Och på måndag är han för första gången sedan 2014 tillbaka för spel på Swedbank stadion.

Både Erikssons Djurgården och Rosenbergs Malmö laddade upp för stormötet med 3–0-segrar och direkt efter MFF:s möte mot Halmstad i söndags sa Rosenberg om hur han tror Djurgården kommer att agera på Swedbank stadion. 

– Försvarsinriktat. Det är inte många lag sedan jag kom hem som har kommit och spelat offensiv fotboll på Swedbank.

Något som fick Magnus Eriksson att replikera direkt efter segern mot Elfsborg.

– Jag försökte elda i gång mötet i fjol men då kastade Markus in handduken.

Med ett brett leende förklarar nu Rosenberg varför.

– Djurgården var för långt ner i tabellen då. 

Vad säger du nu då?

– Nu säger jag att de har ett fint lag. Men det ska bli intressant att se hur de ställer upp. Som jag sagt, det är inte många lag som kommit hit och går på offensiven.

Hetsen fortsätter

Rosenberg och Eriksson är goda vänner och har bland annat rest på semestrar tillsammans.

Men räkna med att hetsen inför matchen fortsätter.

– Jag har pratat med Mange efter matcherna senast. Det blir mer inför matchen. Det blir skoj, säger Rosenberg som under försäsongen satte lite frågetecken för Djurgårdens defensiv, men som nu ändrat sig på den punkten

– Nu ser det bra ut. De här matcherna som har varit, när Jonas (Olsson) har spelat. Nu får vi se hur det är med honom, om han kommer till spel, men jag tycker att de har sett ganska bra ut.

Det väntas storpublik på Swedbank stadion på måndag. Malmö FF närmade sig under torsdagen 19 000 sålda biljetter.

– Vi spelar bra fotboll så då blir intresset ännu bättre. Det är redan stort, men det är jättekul att det ser ut att komma så mycket folk, säger Markus Rosenberg.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag