Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Rosenberg inför CL: "Liknar de andra åren"

Publicerad

Malmö FF börjar Champions League-kvalet på hemmaplan för fjärde gången i rad.

Lagkapten Markus Rosenberg hade hellre börjat borta och avslutat hemma – men: 

– Det liknar de andra åren, och de andra åren gick det ju rätt bra om man säger så, säger Rosenberg.

Upp mot 40 grader varmt, en matcharena två timmar från närmsta internationella flygplats och ett motstånd som de senaste två åren hotat Champions League-klubbar som APOEL och Dinamo Zagreb.

Dessutom lottades Malmö FF att spela första matchen på hemmaplan, 12 juli 19.00, för att sedan avsluta på bortaplan.

– Vi börjar hemma. Igen. Det är knappt så man tror att det lottas. Men vi kanske får det med oss i senare omgångar, säger Markus Rosenberg som helst sett det omvända upplägget.

– Självklart vill man alltid börja borta och kunna avsluta hemma, men så är det.

Svåraste motståndet

Efter att snabbt ha begrundat lottningen så hade MFF-kaptenen en tidig bild av FK Vardar klar för sig.

– Med tanke på resultaten de gjort mot Zagreb i fjol och APOEL året innan så borde det vara lite tuffare än första omgången tidigare år. 

Malmö FF har kvalat till Champions League tre gånger under 10-talet.

Då har man i motsvarande omgång mött Torshamn från Färöarna, Zalgiris Vilnus från Litauen och Ventspils från Lettland.

Resor betydligt lättare än den till det Strumica, två timmar från Vardars hemstad Skopje, dit matchen flyttas på grund av Supercupfinalen mellan Real Madrid och Manchester United ska spelas på arenan i Skopje.

– Nej, det blev inte heller en kort resa, så det är inte heller optimalt, säger Markus Rosenberg som säger sig inte veta någonting om makedonsk fotboll, men som vet vad som krävs för avancemang.

– Det är jäkligt viktigt att hålla nollan på hemmaplan. Det har vi sett tidigare år.

Glad att det börjar

Trots att lotten kunde ha landat lättare är MFF-kaptenen glad att Champions League-äventyret äntligen är i gång.

– Jag hade stenkoll inför lottningen, jag njuter av att det drar i gång och lottas och hade gärna följt lottningen om vi inte hade tränat, säger Rosenberg som hoppas att både laget och supportrarna får en extra skjuts av att Europaspelet snart börjar.

– Supportrarna känner också att det börjar närma sig och vet att det är en speciell tid som väntar framöver med många roliga matcher. Det känns härligt.

Läs mer – Mattias Larsson: "Malmö FF är Vardars lättaste lottning hittills i Champions League". 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag