Foto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON

Rosenberg dras med fortsatta fotproblem

Publicerad

Liten ljusning för Jo Inge Berget – även om spel från start mot Göteborg är avlägset.

Samtidigt avslöjar Markus Rosenberg att han har fortsatta problem med sin skadade fot.

– Det tar nog ett tag innan det försvinner, säger Rosenberg till Kvällsposten.

Det var i veckan inför Malmö FF:s havererade genrep mot AFC Eskilstuna som Markus Rosenberg drabbades av ett så kallat genomtramp, problem med fettkuddarna på fotens undersida.

Malmö FF:s lagkapten klev av i halvtid av genrepet mot AFC och vilade helt från Malmö FF:s träning i måndags.

Och nu avslöjar Rosenberg för Kvällsposten att det sannolikt rör sig om ett problem som anfallaren kommer att få dras med ett tag.

– Det tar nog ett tag innan det försvinner. Men vi får belasta det rätt bara så ska det nog gå bra.

Är det aktuellt att spela på sprutor?

– Nej, det går inte. Det är inte en skada där det fungerar att bedöva på det sättet. Så det är bara att bita ihop, säger Markus Rosenberg.

Vad finns det för risker att spela trots skadan?

– Jag tror inte det kan bli värre, det är mer från dag till dag man får känna av. Sedan hindrar det mig inte i match så det är ingen fara.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag