Rosén tillbaka igen: "Jag trivdes inte där"

Robert Rosén bröt kontraktet med AIK.
Foto: Joel Marklund

Växjös poängkung Robert Rosén bröt till den här säsongen tvåårskontraktet med AIK.

Det resulterade i ett jättebråk mellan klubbarna. Nu ska han för första gången efter klubbytet in i häxkitteln på Hovet.

- Jag trivdes inte i huvudstaden, säger Robert Rosén iför mötet.

Efter en hel del hårda ord mellan AIK och Växjö blev Robert Rosén spelklar för Lakers.

Robert som hade vunnit elitseriens totala poängliga med 60 poäng lämnade alltså AIK. Till fansens stora besvikelse och vrede.

- Jag blev mycket förvånad då Robert lämnade oss. Hans hockey stämde mycket bra hos oss, säger sportchefen Anders Gozzi.

Kommer Robert Rosén att bli hånad av AIK-fansen?

- Tja, vad ska jag säga om det? Ingen stor grej, säger Anders Gozzi som vill dämpa känslorna.

Känslorna svalnat

Robert Rosén har tidigare under säsongen varit med mot AIK i Vida arena i Växjö.

- Vi har inte lagt så mycket fokus på att Robert nu ska möta AIK på Hovet och vad det kan innebära för honom, säger Växjö-tränaren Sam Hallam.

Har ni haft ett snack med Robert om den här speciella matchen för honom?

- Han vet vad som gäller och vet vad som kan hända. Han är en mycket duktig hockeyspelare som kommer att spela på som vanligt.

- Det har runnit mycket vatten under broarna sedan han tog klivet tillbaka till Växjö. Känslorna har nog svalnat en hel del, säger Sam Hallam.

Robert Rosén:

- Det bästa jag och min sambo Lina gjort var då vi flyttade hem till Småland igen. Det är här jag har tryggheten. Tack och lov löste det sig till slut mellan klubbarna. Det var en bra lösning för alla parter.

Ingen särskild insats

Frågan är om AIK-fansen tycker det. Robert skrev ett femårskontrakt.

Thomas Lööw, säkerhetschef AIK:

- Växjö har inte begärt någon särskild insats för den matchen. Om Växjö skulle känna att det fanns ett behov av någon extra insats så får de be om det. Vi behandlar det som vilken match som helst.

Henrik Evertsson, sportchef i Växjö:

- Vi kommer att behandla matchen precis som en vanlig match. Om det fanns något hot mot Rosén skulle vi inte berätta det i tidningarna.

Både AIK och Växjö har oerhört mycket att spela om. AIK har fem poäng upp till slutspelsstrecket, Växjö fem poäng ner till Timrå på kvalserieplats.

- Jag tycker AIK ligger på hårdare med sina forwards numera och är lite snabbare i spelet. Det blir en utmaning för oss, säger Sam Hallam.