Cristiano Ronaldo gjorde två mål - sedan ilsknade han till. Foto: Christer Thorell / All Over PreCristiano Ronaldo gjorde två mål - sedan ilsknade han till. Foto: Christer Thorell / All Over Pre
Cristiano Ronaldo gjorde två mål - sedan ilsknade han till. Foto: Christer Thorell / All Over Pre
All började med Gerard Piqués pik i juni. Foto: Matthias HangstAll började med Gerard Piqués pik i juni. Foto: Matthias Hangst
All började med Gerard Piqués pik i juni.  Foto: Matthias Hangst

Ronaldos ilska sent i natt: "Varför ska jag?"

Publicerad

Först sänkte han Malmö FF – därefter gjorde han processen kort med den spanska pressen.

Cristiano Ronaldo var mäkta upprörd när journalisterna på plats tog upp hans fejd med Gerard Piqué.

– Vet du varför jag inte pratar så ofta? Tycker du att det här är smart? För att det här ska funka måste det vara intelligenta frågor, säger Ronaldo enligt AS.

Cristiano Ronaldo blev historisk i går. Med sina två mål mot Malmö FF i Champions League-matchen på Swedbank stadion skrev portugisen återigen in sig i historieböckerna.

Dels så tangerade han den forne målkungen Rauls rekord för flest antal gjorda CL-mål i Real Madrid-tröjan på 66. Dessutom var det hans 500:e fullträff totalt för både klubb och landslag - på endast 753 matcher.

Ändå var det inte en Ronaldo på solskenshumör som träffade den spanska pressen i mixade zonen efter matchen.

"Mitt beslut"

En konflikt uppstod när en av reportrarna frågade varför Ronaldo varit så intervjuskygg på sistone.

– Det är mitt beslut. Jag pratar när jag vill prata och klubben har inte satt press på mig, säger Ronaldo enligt AS.

Till slut framkom det varför Ronaldo har tvekat inför att prata med den spanska pressen. Denna har nämligen velat få en replik från superstjärnan på ett utspel från Gerard Piqué.

Pik från Piqué

Barcelona-backen använde sitt lags guldfirande tidigare i år för att pika Ronaldo genom att dra upp Kevin Roldan – sångaren som var inhyrd i samband med Cristiano Ronaldos 30-årsfirande, timmar efter att Real hade fallit med 0-4 borta mot lokalrivalerna Atletico Madrid.

– Vet du varför jag inte pratar så ofta? Tycker du att det här är smart? För att det här ska funka måste det vara intelligenta frågor. Jag pratar inte oftare för att frågorna inte är bra. Ni pratar om saker som hände för över fem månader sedan, säger Ronaldo.

– I kväll frågar ni mig inte om de bra sakerna som laget ni har gjort, varför skulle jag vilja starta bråk med Piqué? Varför skulle jag bry mig?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag