Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storklubbens jakt – på MFF:s jättelöfte

Teddy Bergqvist mot PSG i Uefa Youth League.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Teddy Bergqvist tillsammsn med Mattias Svanberg, en annan av MFF:s stora talanger.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Teddy Bergqvist har bara gjort ett allsvenskt inhopp för Malmö FF.

Nu är en sensationell övergång till Roma aktuell.

Det uppger italienska Corriere dello Sport.

Förra sommaren skrev Malmö FF:s 17-åriga mittback Mattias Andersson på för Juventus och placerades i klubbens ungdomslag.

Nu kan nästa MFF-talang flytta till Italien utan att ha hunnit göra något avtryck i allsvenskan.

Corriere dello Sport uppger att anfallaren Teddy Bergqvist har väckt Romas intresse. 18-åringen har visserligen bara gjort ett allsvenskt inhopp men imponerat desto mer i både MFF:s ungdomslag samt i de olika ungdomslandslagen.

Corriere dello Sport är snabba med att nämna att Bergqvist kommer från samma stad och lag som Zlatan Ibrahimovic och omnämner 18-åringen som ”baby d’oro”, ”guld-gossen”.

Teddy Bergqvist på Corriere dello Sports förstasida.

Teddy Bergqvists kontrakt med Malmö FF löper ut efter säsongen och han är därför redan i sommar fri att diskutera med vilka klubbar han vill.

Hård konkurrens för Teddy Bergqvist i MFF

Konkurrensen i Malmö FF:s anfall är hård och tränaren Magnus Pehrsson har i år valt att satsa på Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki och Alexander Jeremejeff före Teddy Bergqvist.

Det här är inte första gången det rapporteras om att 18-åringen därför är på väg att röra på sig. Tidigare har en utlåning till Jönköpings Södra nämnts som ett alternativ för anfallstalangen.

 

LÄS MER: Så tar sig Malmö FF till Champions League