Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögles panikdrag inför Skånederbyt

Timothy Liljegren.
Foto: ANDERS BJURÖ

SHL-jumbon Rögle ställs mot Skånerivalen Malmö Redhawks på torsdag.

På grund av sjukstuga i laget kallas Timothy Liljegren hem från Timrå.

– Han är tillgänglig inför matchen mot Malmö, säger sportchefen Anders Carlsson till Helsingborgs Dagblad.

Körtelfeber förstörde Timothy Liljegrens säsongsinledning. Den 17-årige backtalangen tog sig tillbaka men har den senaste tiden varit utlånad till Timrå i allsvenskan där det blivit fem matcher och en assist.

Nu vänder han tillbaka till Rögle på grund av sjukdom – men den här gången är det backarna Jesper Williamsson och Dominik Granak som ligger hemma med feber.

"Jättenyttigt för honom"

Liljegren kan bli inkastad i hetluften direkt då ett känsloladdat derby väntar mot Malmö Redhawks på torsdag. Hur länge Liljegren stannar i Rögle den här gången är oklart men Anders Carlsson ser positivt på den utveckling som utlåning kan ge.

– Det har gått bra för honom, Timothy har fått spela mycket med 20-24 minuters istid i matcherna. Det har varit ömsom vin och ömsom vatten – i vissa matcher har han varit väldigt bra. Han är ung och jag tror att det har varit jättenyttigt för honom att spela mycket. Vi såg ju vilken utveckling Ludvig Claesson fick efter sin utlåning till AIK, säger  sportchefen till Helsingborgs Dagblad.

Efter 33 spelade matcher ligger Rögle sist i SHL med sina 27 poäng. Malmö Redhawks ligger sjua på 52 poäng. Lagen möts i Lindab arena i Ängelholm klockan 19.00 på torsdagskvällen.