Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögles lagkapten kan missa resten av kvalet

Christopher Liljewall tar sig åt knät.
Foto: Björn Lindgren/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Björn Lindgren/Tt / TT NYHETSBYRÅN

ÄNGELHOLM. Det blev stor dramatik då Rögle tog ett stort kliv mot SHL-kontrakt!

När matchuret visade på 17.36 i  fjärde perioden exploderade publiken i Lindab arena i  Ängelholm i ett enda stort lyckorus.

Lyckovärvningen Edvin Hedberg satte avgörande 2-1.

– Jag trampade runt en back. Skar in mot deras mål. Kunde till min stora glädje se att pucken var där inne i målet. Men för en kort stund var jag rädd för att målet skulle dömas bort. Jag hade en liten kontakt med målvakten, men då var pucken redan över mållinjen, säger 23-årige Edvin Hedberg.

I kvalspelet till SHL mot BIK Karlskoga har Edvin varit mycket lyckosam. Mål i samtliga tre matcher.

– Det tar alltid sin tid att komma in i en ny klubb. Men i rätt ögonblick sitter både det rätta spelet och målskyttet, påpekar Edvin.

Han värvades i januari från KHL.

– Jag har vid flera tillfällen varit i kontakt med Rögle. Men nu var det rätt tillfälle att komma till klubben. Jag trivs ypperligt hos Rögle. Vi är ett härligt gäng. Det visar vi inte minst på isen då i som mot Karlskoga i tre matcher har hamnat i underläge för att sedan vända på det hela. Nu har vi 3-0 i matcher i bäst av sju. Det ska oerhört mycket till om vi inte tar en av de fyra matcherna. Karlskoga måste ju vinna allt. Vi får på onsdag räkna med ett desperat Karlskoga. Men med tålamod och åter tålamod ska vi greja det. Räkna med ett desperat Karlskoga. Det är deras sista chans att göra match av det här, säger Edvin.

Efter säsongen har han inget kontrakt.

– Vi får efter säsongen se hur min hockeyframtid ser ut. Rögle? Varför inte, säger Edvin.

Fick mål bortdömt

Karlskoga fick drömstart. Efter blott 1.03 kom 1-0. Backen Rickard Bildstrand sköt ett skott från blå linjen. För målvakten Anders Lindbäck gled pucken retfullt mellan benskydden. Påpassligt kunde Juliuz Persson peta in pucken.

Rögle skapade en rad frilägen, men Emil Kruse svarade för en ny kanoninsats.

Efter videgranskning fick Rögle två mål inte godkända. När David Åslin i andra perioden skar in framför målvakten Emil Kruse bortdömdes målet för målvaktskontakt.

– Det var det jag tänkte på efter mitt avgörande mål. Hur skönt och kul som helst att få avgöra. Jag har tidigare aldrig spelat en sådan här lång match. Det är förstås extra roligt då hemmalaget står där som vinnare, säger Edvin Hedberg.

3.13 i fjärde perioden trodde flesta att Rögle-segern var klar. Men efter videogranskning godkändes inte Jack Connollys fullträff. För hög klubba.

Det var backen Alen Bibic som gav Rögle stort segerhopp då han efter 16.28 i tredje perioden pricksköt 1-1.

– Det var mycket spelare framför honom. Både Kruse och Lindbäck är två kanonmålvakter. Även om vi nu har 3-0 i matcher har vi ännu inte vunnit något. Det gäller att även i fortsättningen vara ödmjuk inför uppgiften, emn visst har vi spelat oss till ett bra läge, påpekar Alen Bibic.

Liljewall kan ha spelat klart

Rölgles lagkapten, Christopher Liljewall, fick hjälpas av isen och in i omklädningsrummet. Har en längre tid haft knäproblem.

– Ovisst om han spelar något mer den här säsongen, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson.

Filip Karlsson fick utgå efter att ha åkt på en crosscheking i ryggen.

– Han spelar inga fler kvalmatcher, säger Anders "Masken" Carlsson.

Rögles Daniel Sylwander:

– Jag tycker Karlskoga ser allt tröttare ut. Nu ska vi ta fjärde matchen på bortaplan!