Rögles KHL-värvning nära debut mot HV71

Edwin Hedberg närmar sig Rögledebuten.
Foto: NILS JAKOBSSON
Rögles sportchef Anders Carlsson ger lugnande besked.
Foto: OLA WESTERBERG

Det är en kamp mot klockan för Rögle men nu kommer positiva besked gällande KHL-värvningen Edwin Hedbergs debut.

Den blir med största sannolikhet redan i fredagens match mot HV71.

– Det ska inte vara några problem att få alla papper klara under dagen, säger sportchefen Anders Carlsson.

Trots att Daniel Sylwander och Ludvig Rensfeldt är tillbaka från frånvarolistan lider Rögle fortfarande av skadebekymmer.

Därför är det av största vikt att så snabbt som möjligt få Edwin Hedberg i spel. Den 22-årige forwarden, som värvas från KHL-laget Medvescak Zagreb, presenterades av klubben under onsdagskvällen.

Då uttrycktes en oro för att Hedberg inte skulle kunna spela i fredagens match mot HV71 på grund av pappersarbete som tar tid. Nu lämnar Anders Carlsson positiva besked.

– Det är internationellt transferkort, det är hälsodeklaration, försäkring och sådana papper som man måste få i ordning men jag tror nog att vi ska hinna bli klara, säger sportchefen.

Varför är det så viktigt att få honom klar redan under fredagen?

– Vi är så lite folk så vi behöver alla spelare som går att få. Vi får större bredd i laget och kan disponera femmorna på olika sätt. Han kommer bidra med väldigt hög fart och erfarenhet. Han är fortfarande ung men han har trots allt spelat KHL. Det ska bli kul att se honom.

– Vi hade hoppats att han skulle hinna till Ängelholm redan i går kväll men det blev tajt och han kom inte med planet.

"Inte optimalt"

Därför blir matchvärmningen enda chansen för Hedberg att bekanta sig med sina nya lagkamrater innan han slängs in i hetluften.

– Det är inte optimalt, det är det inte. Men det är ändå ganska vanligt i hockeyn. Det är ju samma sak när man plockar upp en junior som inte varit med så mycket, säger Carlsson.