Timothy Liljegren Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN
Timothy Liljegren Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN

Rögles hopp om hjälp ute – talangen återvänder inte

Publicerad

Rögle kan glömma Timothy Liljegren, 18.

Supertalangen återvänder inte till Skåne för att hjälpa laget som utvecklat honom till en stor spelare.

SHL-backen stannar på andra sidan Atlanten.

Karriären började i Kristianstad och tog fart i Rögle för fyra år sedan.

Efter genombrottet i Sverige är det nu klart att det blir det en fortsättning i Toronto Marlies i AHL.

Timothy Liljegren draftades av Toronto Maple Leafs och har varit i Nordamerika för att försöka ta en plats i det klassiska NHL-laget.

För Toronto fanns två alternativ. Antingen skulle Timothy placeras i AHL eller återvända till Sverige.

Rögles hoppades

I Rögle hoppades man på det senare alternativet.

– Vill Toronto att han ska fortsätta spela hos oss så är vi gärna med och hjälper honom utvecklas vidare i sin hockeykarriär, har Rögles sportchef Anders Carlsson tidigare sagt.

Så blir det alltså inte.

Agenten Martin Nilsson bekräftar att Liljegren stannar i AHL.

– Timothy tycker att det är väldigt skönt att ha fattat ett gemensamt beslut med alla parter som är inblandade att han ska stanna. Nu ska han bara fokusera på här och nu med Marlies, säger Nilsson till hd.se. 

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag