Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle tappar finske superstjärnan till KHL

Foto: Andreas Hillergren

Rögles superforward Juhamatti Aaltonen ska hjälpa klubben kvar i elitserien.

Men det blir också det sista han gör för den här gången.

– Vi har rättigheterna till honom och nästa säsong kommer han att spela för Traktor, säger Vladimir Kretjina, klubbdirektör i KHL-laget Traktor Tjeljabinsk, till Sport-Express.

Rögle gjorde ett klipp i höstas när klubben värvade den finske världsmästarforwarden Juhamatti Aaltonen.

Poängkung

Med sin speed och teknik har han blivit lagets poängkung trots att han inte var med från starten av elitserien. Aaltonen har gjort 31 poäng (12 mål, 19 assist) på 42 matcher för Rögle.

Men efter kvalserien har den finska landslagsstjärnan gjort sitt i Ängeholmsklubben.

– Jag är medveten om att han är ett hyfsat villebråd på marknaden, säger Rögles avgående sportchef Pelle Svensson till SportExpressen.se.

Den ryska KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk, som avbröt kontraktet med Aaltonen sedan han drabbats av en ögonskada, vill ha tillbaka honom till nästa säsong och äger rättigheterna till honom i KHL.

– De tre målen för Finland mot Ryssland visar vad han är värd, säger Traktor Tjeljabinsks klubbdirektör Vladimir Kretjina till Sport-Express och hänvisar till Aaltonens hat-trick i Oddset Hockey Games i februari.

Litet hopp

Rögles hopp om att behålla Aaltonen är litet.

– Jag vet att han siktar på att spela i NHL eller KHL. Det har han inte gjort någon hemlighet av, och det tycker jag att han ska göra också, säger Rögles avgående sportchef Pelle Svensson till SportExpressen.se.

Rögle har inte haft några förhandlingar med Juhamatti Aaltonen om en förlängning av kontraktet.

– Nej, men en världsspelare som Aaltonen har alltid en plats hos oss och vill han vara kvar så ska vi nog se till att han kan vara kvar, säger Pelle Svensson.

– Men verkligheten med NHL och KHL är som den är. Det är bara att acceptera.