Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle stannar i SHL – slog Karlskoga igen

Foto: Conny Sillén/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Conny Sillén/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Rögle BK klarar sig kvar i SHL - men segern skulle sitta hårt inne.

Ängelholmslaget var på förhand stora favoriter men Karlskoga bjöd upp till dans och pressade laget till en förlängning.

Närmre än så kom dock aldrig värmlänningarna, Rögle spelar i SHL kommande säsong.

– Nu måste vi bygga vidare. Vi måste hitta bättre spelare, säger Rögles tränare Anders Elderbink till C More.

På förhand kändes Rögles avancemang till SHL spikat. Men den sista avgörande segern skulle sitta hårt inne. Inför den fjärde kvalmatchen mot Karlskoga hade Rögle möjligheten att vid seger säkra spel i SHL till nästa säsong. Men Karlskoga tänkte inte bjuda på något och bjöd Skånelaget på en mäktig vändning.

Favoriterna öppnade bäst

Bortalaget fick en drömstart. Edwin Hedberg fortsatte att spöka för Karlskoga och gjorde mål för fjärde matchen i rad. I början på den andra perioden fick hemmalaget in sin kvittering men favoriterna tog sig tillbaka. Dominik Granak kunde prickskjuta in ledningsmålet och Sebastian Collberg utökade den till 3-1.

Karlskoga bjöd på makalös återupphämtning

Matchen kändes avgjord när Rögle gjorde 4-2 i öppen kasse men Karlskoga skulle skrälla ännu en gång. Med två minuter kvar reducerade Simon Mattsson till 3-4 och med 17 (!) sekunder kvar på matchuret fastställdes skrällen av Theodor Lennström framför en lyrisk hemmapublik. Matchen gick därmed till förlängning.

Där krävdes det två förläggningsperioder innan favoriten Rögle tillslut fick det sista ordet. Felix Schütz Rögle är därmed klart för spel i SHL nästa säsong.

– Vi har haft en hemsk jobbig säsong med många skador. Det här varit jävligt jobbigt att få ihop det. Det är lätt att det blir fritt fall när man har så mycket skador.

– Åker vi ut kanske tio får sluta på kontoret, så det är inte så roligt. Men vi har gjort det bra och klarat av det. Nu måste vi bygga vidare. Vi måste hitta bättre spelare, killar som vill. Det ska vi göra nu, säger Rögles tränare Anders Elderbink till C More efter matchen.

Klubbikon tackade för sig

Matchen var Karlskogaikonen Daniel Wessner sista. Efter matchen var det en rörd lagkapten som tog farväl av sin klubb.

– Det är jävligt tomt, vi har haft en ruskig moral i den här gruppen.  Vi har varit uträknade många gånger men kommit tillbaks, säger Daniel Wessner till C More.

– Jag önskar att jag hade spelat hela karriären i Karlskoga. Jag älskar det vi står för och det har varit en härlig resa med den här klubben.