Simon Ryfors. Foto: ANDERS BJURÖ
Simon Ryfors. Foto: ANDERS BJURÖ

Rögle skriver kontrakt med forwardstalangen

Publicerad

Simon Ryfors förlänger sitt avtal med Rögle.

19-åringen, som spelat på ett rookiekontrakt, får nu ett A-lagskontrakt som sträcker sig över nästa säsong, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Han har verkligen tagit chansen och vi är jättenöjda med honom, säger sportchefen Anders Carlsson till tidningen.

Förra säsongen debuterade Simon Ryfors i SHL men då blev det bara en match. I år har han fått en betydligt större roll.

Forwardstalangen har spelat 36 matcher, gjort fyra mål och tre assist.

Nu belönas han av Rögle med et A-lagskontrakt.

– Han har verkligen tagit chansen och vi är jättenöjda med honom. Det var det här vi hoppades på när vi bad honom stanna och slåss om en A-lagsplats inför säsongen, säger Anders Carlsson till Helsingborgs Dagblad.

Där berömmer sportchefen också Ryfors:

– Det är en klok spelare, som är stark med pucken och bra på att läsa spelet. Även om Simon inte är så storväxt stoppar han in näsan överallt. Han har en väldigt ljus  framtid – hur bra kommer kan bli bestämmer han själv.

Även Filip Karlsson, 20, får förlängt kontrakt med Rögle. Det skriver klubben på sin hemsida.

– Det fanns inget att tveka på, Rögle är min klubb sedan jag var liten och jag har haft en bra utveckling här. Jag känner att jag i Rögle har en fortsatt bra möjlighet att utvecklas som hockeyspelare. Jag är glad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt med min moderklubb, säger Karlsson.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag