Rögle sänkte Örebro på straffar i toppmötet

Publicerad

Rögle toppar kvalserien efter fem omgångar.

Emil Molins iskalla straff fällde Örebro i toppmötet.

– Pappa har gjort den här straffen innan, jag har lärt mig lite av honom, säger matchhjälten.

Formstarka Rögle tog revansch på förhandsfavoriten Örebro efter uddamålsförlusten i premiären av kvalserien. Ängelholmslaget fick en tung start i Behrn arena och låg under med två mål efter första perioden. Men Rögle reste sig och med två snabba mål av Erik Thorell och Jesper Jensen inom loppet av en och en halv minut i mittenperioden var ställningen utjämnad.

– Vi började ganska dåligt men krigade oss in i matchen även om vi inte tog över. Det är ett bra flow i vårt lag och det lönade sig på isen i dag också, konstaterar kvällens tvåmålsskytt Emil Molin.

Emol Molin: "Lite tur att pucken gick in"

I tredje perioden tryckte Örebro på rejält för att ta alla tre poäng men Rögle och målvakten Kevin Lindskoug stod emot, precis som i förlängningen.

Straffläggningen inleddes sedan med att Kelsey Tessier överlistade Tim Sandberg i Örebromålet och att Kevin Lindskoug räddade Örebroforwarden Marcus Weinstocks försök. Däefter var det dags för 21-årige Emil Molin att sakta åka fram emot målvakten, avvakta målvakten och göra en dragning.

– Tessier var väldigt säker på sin och jag har haft ett bra stim med mina. Den har fungerat förr och den fungerade i dag också. Men det kändes som att målvakten var med på den så jag hade lite tur att pucken gick in, berättar Emil, som är son till förre Brynässtjärnan Ove Molin.

– När man kommer med lite mindre fart så är det lättare att vänta ut målvakten än tvärtom. Pappa har gjort den här innan och han har lärt mig lite.

"Det här tar vi alla dagar i veckan"

Vad är det som gör er så bra i straffläggningar?

– Det är svårt att svara på. Jag tror att det är lite tillfälligheter och sedan har vi en jättebra målvakt som står på huvudet ibland. Jag tror inte att vi tränar på straffar mer än andra lag, påpekar Emil Molin, som var glad över två poäng i Örebro.

– Det är klart att jag är nöjd, Vi vann och det är det som räknas. Sedan gjorde vi inte vår bästa match i kvalserien, utan Örebro var till och med lite bättre, men vi har ett härligt flow i laget. Det är det som gör att vi vinner.

Trodde du inför playoffserien att ni skulle ta er till kvalserien och toppa den efter fem omgångar?

– Klart att jag hoppades men det var väl inget jag trodde. Det här tar vi alla dagar i veckan.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag