Anders "Masken" Carlsson Foto: Ronny JohannessonAnders "Masken" Carlsson Foto: Ronny Johannesson
Anders "Masken" Carlsson Foto: Ronny Johannesson
Rögle firar Foto: Anders BjuröRögle firar Foto: Anders Bjurö
Rögle firar Foto: Anders Bjurö

Rögle rustar för fullt: "Spetsa till truppen"

Publicerad

ÄNGELHOLM. Rögle rustar för fullt för kommande säsong.

– Jag är oerhört stolt över spelarna och ledarstaben som har fått ihop det hela på ett suveränt så att vi klarade målsättningen nytt SHL-kontrakt. Nu ska vi spetsa till truppen för att ta nästa kliv, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson till Kvällsposten.

Talangfabriken Rögle har under säsongen matchat inte mindre än 14 juniorer i SHL.

– Jag är imponerande och mycket bra för svensk hockey, säger förbundskapten Pär Mårts som var på plats i Lindab arena.

Han tittade bland annat på Rögles målkung, 20, Patrick Cehlin. I början av april är det landskamp i Ängelholm mot Schweiz.

19-årige forwarden Victor Laz från Ronneby som har stora skadeproblem under några säsonger gjorde debut mot Karlskrona.

– Jag är född i Karlskrona. Drömde om att få måla mot KHK. Flyttade som 16-åring till Ängelholm och hockeygymnasiet. Häftigt att drömmen blev sann, säger en lycklig Victor Laz.

Efter 10.52 satte han snyggt vid första stolpen 1-0

– "Masken" sa till mig före matchen att jag skulle skjuta i stället för att slå svåra pass. Det stämde perfekt, säger Victor.

I kväll börjar JSM-slutspelet mot HV71.

– Det är bara guldet som räknas. Vi har en mycket stor chans då ingen behöver spela i A-laget, säger Victor.

Han hyllar ungdomsverksamheten.

– Vi har rakt igenom mycket skickliga tränare. Träningarna håller mycket hög klass. Vi är noga med allting. Inte minst då kosten som är så viktig. Ingenting lämnas åt slumpen. Det är en förklaring till vi har varit så många som den här säsongen har provat på SHL-spel, säger Victor.

Gunnar Persson, Daniel Glimmenvall, Roger Hansson och Fredrik Smeds är skickliga juniorledare.

"Finns talang och utveckling"

Framtiden?

– Drömmen är så klart A-lagskontrakt. Men vi är ju många juniorer som önskar oss det, säger Victor.

"Masken" Carlsson:

– Hur många juniorer som får A-lagskontrakt tar vi efter säsongen. Det finns så klart oerhört mycket talang och utveckling.

Backfriskusen Almen Bibic som jagades av flera SHL-klubbar skrev i går på nytt ettårskontrakt.

Backbrodern Alen Bibic, 24 år skrev också på nytt kontrakt.

– Min säsong började tungt. Men sedan har det pekat uppåt. Jag har också mycket mer att ge. Jaglovar fortsätt hårt jobb för klubbens bästa. Rögle är min framtid.

Ludvig Rensfeldt, forward, 24 år har gjort klart med två nya år.

– Det fanns intresse från andra SHL-klubbar. Men när Rögle ville ha kvar mig var valet lätt. Vi har en spännande framtid med många supertalanger och spetsspelare. Nästa säsong ska vi ta ett kliv till i SHL.

 

Rögle-juniorer som den här säsongen har spelat i SHL.

Filip Ternbom, målvakt,Ludvig Claesson, back, Timotey Liljegren, back, Marcus Jörgensen, back, Morten Jensen, back, Victor Laz, forward, Simon Ryfors, forward, Filip Karlsson, forward, Ludvig Elvenes, forward, Alexander Lunsjö, forward, Mattias From, forward, Erik Santesson, forward, Tony Pappila, forward, Robin Kovacs, forward.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag