Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle nobbar Cehlin: "Bit i ett pussel"

Under sin tid i Rögle fick Patrick Cehlin göra landslagsdebut. Nu blir det inget förlängt kontrakt.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Landslagsforwarden Patrick Cehlin erbjuds inget nytt kontrakt av Rögle.

Nu söker han ny klubb.

– Jag är inställd på SHL, säger han och berättar om den falska ryktesspridningen kring hans hjärnskakning.

Patrick Cehlin har gjort sitt i Rögle BK.

För Helsingborgs Dagblad bekräftade han först att agenten fått nej av klubbens sportchef "Anders Masken Carlsson".

Det har varit en svängig tid i Rögle för Cehlin. Cehlin återvände till Sverige och Leksand efter en sejour i AHL, men det var först när han under fjolårssäsongen värvades till Rögle som utvecklingen tog fart. Framgångarna gav honom till och med en landslagsplats.

Men den 17 november tog det roliga slut. Den 17 november, på bortais i Luleå åkte Cehlin på en hjärnskakning. Cehlin ville stanna kvar i Rögle, men skadehistoriken gjorde att "Masken" sa nej.

– Det är en korrekt bild. Jag tycker han svarade ganska bra. En frisk Patrick Cehlin hade vi jättegärna behållit. Men vi vågar inte ta den risken med den skadebild han har, säger han till Helsingborgs Dagblad.

"Jag är bara en bit i ett pussel"

Kvällsposten ringde upp Cehlin för att få höra hans syn på saken.

– Det är business och jag är väl medveten om att jag bara är en bit i ett pussel, det är inga hard feelings. Man får inte ta saker och ting alltför personligt, säger han.

Vad är din fysiska status?

– Jag mår bättre och jag har tränat de senaste 2-2,5 veckorna och tar små kliv varje dag. Jag ser framemot att utvecklas vidare i samma takt och köra vidare för en ny klubb. Jag tycker att jag ligger bra i fas för att vara redo när pucken släpps i september.

Patrick Cehlin berättar om en jobbig tid i Ängelholm. Han säger att det har varit mycket spekulationer kring hans skada och situation i klubben. Cehlin förklarar:

– Det har varit jäkligt mycket falska rykten som har spridits till höger och vänster.

Har kontaktats av supportrar

– Det är något jag kommer att berätta om senare, men det man kan säga är att fansen oftast inte vet hur saker och ting verkligen ligger till. Det är ofta ett rykte som startar och som sedan blir sanning i någon annans öra. Folk har skrivit till mig och påpekat saker och så vidare och jag känner bara att jag vill ge ett svar på det och berätta hur det verkligen har varit med den här skadan.

Cehlin säger att han tacksam för sin tid i Rögle, men menar också att det är dags att blicka framåt. Han vill stanna i SHL.

– Jag känner att det absolut lockar att dra utomlands, men jag har inte spelat på ett bra tag och känner att om man ska utomlands så kan det vara ganska bra att ha en bra säsong i ryggen innan man ger sig av.