Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rögle lämnar jumboplatsen

Publicerad

Rögle lämnar jumboplatsen i SHL för allra första gången denna säsong.

På torsdagen tog man en viktig seger mot Brynäs.

Rögle har vässat formen rejält under de senaste veckorna. Inför hemmamatchen mot Brynäs hade Rögle tre vinster på de fyra senaste matcherna.

Vid seger mot Brynäs kunde man lämna jumboplatsen i SHL för första gången - och så blev det onekligen. 

Rögle fick en kanonstart efter att Sebastian Collberg gett laget ledningen med 1-0 efter 12:52 i den första perioden.

Lerg avgjorde

Men Brynäs kom tillbaka och det genom Aaron Palushaj som pangade in 1-1 en kort stund efter Rögles ledningsmål. Därmed var det jämt skägg.

Den andra perioden förblev mållös och avgörandet skulle falla. Bryan Lerg klev fram och avgjorde till 2-1 - med ett volleyskott med klubban. 

Taylor Matson snyggade till siffrorna till 3-1 med bara minuten kvar av matchen.

Det blev också slutresultatet vilket innebär att Rögle lämnar jumboplatsen i SHL för första gången.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag