Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle klart för SHL – men de kan lämna

Foto: ROBERT GRANSTRÖM/TT
Foto: BJÖRN LINDGREN

KARLSKOGA. Rögle är klara för spel i SHL även till hösten efter att man gjort processen kort med BIK Karlskoga i fyra raka matcher.

Men sportchef Anders Carlsson kommer att få jobba hårt under våren. 15 kontrakt går ut och de individuella samtalen har man valt att vänta med till kvalspelet är slut.

– Vi har medvetet valt att vänta till vi spelat klart säsongen, säger Carlsson.

– Vi måste få bättre spelare, säger tränaren Anders Eldebrik i C More efter matchen.

Det hårda jobbet börjar därför nu för Rögles sportchef. Förra säsongen gjorde man endast fyra nyförvärv inför seriestarten och tre spelare har tillkommit under säsongen.

Den här våren och sommaren blir det förmodligen större rörelse i Rögle, som enligt uppgifter till SportExpressen vill ha ett betydligt mer kreativt lag till nästa säsong.

– Det ska jag egentligen inte stå här och uttala mig om, men det är klart att den slutsatsen kanske man kan dra, säger ”Masken” som alltså öppnar för fler nya spelare än förra årets silly season.

15 spelare med utgående kontrakt

Almtunas Emil Larsson var klar för klubben. Men läkarundersökningen satte stopp för det nyförvärv. (Läs mer här).

Men det kan finnas fler nyförvärv som redan nu är klara.

- Det vill jag inte uttala mig om, säger ”Masken”.

Bland de 15 utgående kontrakten märks toppmålvakten Anders Lindbäck och lagkapten Cristopher Liljewall. Lindbäck har valalternativ och Aftonbladet har pekat ut honom som het för Brynäs.

Liljewall skriver förmodligen nytt kontrakt med klubben och påbörjar i så fall som elfte A-lagssäsong som 27-åring.

Matson lär erbjudas nytt kontrakt

Bland spelarna som erbjuds nya kontrakt kommer förmodligen backen Jesper Williamsson också att erbjudas nytt kontrakt. Kanske även slitvargen Taylor Matson, som med sin attityd är värdefull och han har rotat sig väl i Ängelholm, där han spelar med stort hjärta.

Oscar Dansk petades under säsongen av stjärnvärvningen, Lindbäck och lär söka sig vidare till nya uppdrag.

Flera spelare har haft tunga skador under säsongen. De stora offensiva spetsarna Patrick Cehlin och Sebastian Wännström har hjärnskakningar som hindrat från spel sedan i höstas och de blir förmodligen inte kvar.

Inte räckt till i SHL

Kanske inte heller Viktor Lindgren som även han haft stora skadeproblem, men det är en spelare som varit länge i klubben och kan vara värdefull att behålla.

Misslyckade importer som Dominik Granak, Felix Schütz och Matt Fraser kommer troligtvis inte att erbjudas några nya avtal, då kostnaden är för hög, sett till vad Rögle får tillbaka på isen.

Bland spelarna med hög lön, som inte riktigt fått ut full kapacitet, märks även Edwin Hedberg, som varit duktig i kvalet, men kanske inte riktigt har räckt till i SHL.

Även David Åslin är en spelare som man nog vill ha ut mer offensivt av, men som inte fått utlopp för det. Uppgifter till SportExpressen gör gällande att Åslin vill utomlands efter ett par säsonger i SHL med Växjö, Leksand och Rögle.

De sitter på utgående kontrakt

Anders Lindbäck, målvakt

Oscar Dansk, målvakt

Ludvig Claesson, back

Dominik Granak, back

Jesper Williamsson, back

Patrick Cehlin, forward

Matt Fraser, forward

Edwin Hedberg, forward

Victor Laz, forward

Cristopher Liljewall, forward

Viktor Lindgren, forward

Taylor Matson, forward

Felix Schütz, forward

Sebastian Wännström, forward

David Åslin, forward