Anders "Masken" Carlsson Foto: Petter Arvidson / BildbyrånAnders "Masken" Carlsson Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Anders "Masken" Carlsson Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Alexander Nylander Foto: Andreas L ErikssonAlexander Nylander Foto: Andreas L Eriksson
Alexander Nylander Foto: Andreas L Eriksson

Rögle kan krydda sitt lag med Alex Nylander

Publicerad

Rögle BK vill behålla målvakten Oscar Dansk även nästa säsong – och kan krydda laget med JVM-stjärnan Alexander Nylander.

Det säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson som även hyllar supertalangen Timothy Liljegren och berättar om det långsiktiga målet att få vinna titlar med Rögle.

– Det är tufft och få förunnat, men det stora målet på sikt är att vara där och kriga om det, säger Anders "Masken" Carlsson.

Rögles sportchef är tillbaka på svensk mark efter sin scoutingresa till USA där han tittade på spelare inför kommande säsong.

Under tiden värvade Rögle den tyske landslagscentern Felix Schütz som ska tillföra rutin till ett ungt Röglebygge i slutskedet av säsongen.

– Jag började följa honom redan i det tyska juniorlandslaget och vet att han har väldigt hög potential. Ge honom tid så är jag övertygad om att det blir rätt bra, säger Anders Carlsson.

Utrymme finns för någon mer värvning, men det behovet styrs av tabelläge och spel.

"Ligger ganska bra till"

16 omgångar återstår av SHL-säsongen och det är fortfarande viktiga poäng kvar att spela om. Parallellt pågår arbetet inför nästa säsong.

Innan helgen förlängde Rögle med centern Jack Connolly tre säsonger till. En viktig bricka i Rögles närmaste framtid.

Med nio poängs marginal ner till Modo under strecket är utgångsläget för lagbyggandet bättre än tidigare år.

Ytterligare elva kontrakt bland utespelarna går ut efter säsongen och nästa förlängning är inte långt borta.

– Connolly var en som hade sagt ja, det finns en till. Sen får vi se, vi ligger i förhandling med några spelare.

– Jag tycker att vi ligger ganska bra till.

Jesper Jensen spelar inte mer den här säsongen, hur ser du på hans framtid i klubben?

– Det är lite för tidigt att svara på, vi vet inte alls hur skadan är. Där får vi återkomma. Vi vet hur bra Jesper är, men det är lite för tidigt att skriva något.

Vill behålla målvakt

Anders Carlsson tycker att Rögle – trots växlande resultat – har tagit stora kliv spelmässigt sedan i fjol.

– Vi måste bli bättre på alla punkter, men vi är på rätt väg.

För att ta nästa kliv, vilken spelartyp skulle du vilja värva?

– Då skulle vi behöva en riktigt stark rightback så vi har fattningar från olika håll.

På målvaktssidan hoppas Anders Carlsson få behålla målvakten Oscar Dansk, på lån från NHL-laget Columbus, även nästa år.

– Vi vill jättegärna ha Oscar kvar om vi kan, men det är Columbus som äger den frågan.

Rögle har den här säsongen släppt fram tio juniorer i SHL. Även fortsättningsvis kommer satsningen på talanger vara väldigt viktig för klubbens framtid.

På backsidan är 16-årige supertalangen Timothy Liljegren, som redan fått chansen i SHL, högaktuell att flyttas upp i A-truppen. En spelare som "Masken" öser lovord över.

– Han är högaktuell om han fortsätter utvecklas, inget snack. Det är en exceptionell talang och jag är glad att han spelar i Rögle.

Hur bra kan han bli?

– Han sätter sina egna gränser, det är upp till honom själv hur bra han vill bli och hur hårt han jobbar.

Nylander kan bli en attraktion

Rögle har även två andra stortalanger som just nu är utlånade som kan vara redo att göra avtryck nästa säsong.

19-årige Robin Kovacs i AIK har redan varit en vända i Rögle den här säsongen medan 17-årige Alexander Nylander har öst in mål både i Mississauga i juniorligan i USA och i JVM med Sverige.

– Han (Nylander) är jättebra och är rankad topp tio i världen inför draften just nu. Många av de spelarna går rakt in i NHL. Han har gjort en fantastiskt bra säsong.

Spelar Nylander i Rögle nästa säsong?

– Det vet vi inte än. Men utgångspunkten är att både han och Robin Kovacs är här om vi tycker att de platsar.

Nylander skulle väl kunna bli en attraktion i Rögle?

– Han är en sån typ av spelare, en konstruktiv spelare som sticker ut i det han gör.

Drömmen: att vinna

Lagbygget i all ära. En av de viktigaste signaturerna fick Rögle när Anders Carlsson själv förlängde sitt kontrakt som sportchef i 2+1 år till.

– Jag vill vara med på den resa som vi precis har börjat. Första resmålet var SHL, men som med allt måste vi försöka bygga från grunden innan vi kan slå i taket.

Nästa är att etablera Rögle i SHL över flera säsonger.

Vad drömmer du om att uppnå med Rögle?

– Som alla som håller på med elitidrott vill jag vinna, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Det är klart vi vill vinna någon gång även om man får vara realistisk.

– Det är få förunnat att vinna. Men det stora målet på sikt är att vara där och kriga om det.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag