Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Rögle-hjälten byter klubb

Publicerad

Felix Schütz satte målet som säkrade Rögles SHL-kontrakt.

Men själv fick han inte stanna kvar i ligan – kontraktet med Ängelholmsklubben förlängdes inte och nu står det klart att han byter Skåne mot Tyskland.

Centern flyttar tillbaka till Köln där han spelade åren 2011–13.

Han prickade in det avgörande målet i  match 4 i kvalserien mot Karlskoga. Målet betydde att Rögle får spela vidare i SHL.

Men så blir det alltså inte för Felix Schütz själv. Han fick inget nytt kontrakt med Rögle och under tisdagen offentliggjorde Köln att den 29-årige centern återvänder till klubben där han spelade 2011–13. Köln tillhör DEL och nådde i våras kvartsfinal.

–Felix är en dynamisk landslagsspelare som visat sin skicklighet de senaste åren i SHL och KHL, vi är glada att välkomna honom igen, säger sportchefen Mark Mahon till Kölns hemsida.

Gustaf Wesslau och Fredrik Eriksson spelar sedan tidigare i Kölen.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag