Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle föll tungt borta mot Luleå Hockey

Luleå vann hemma med 3-0.
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Rögle ligger fortsatt på negativ kvalplats.
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Matt Fraser blev klar för Rögle redan i september, men gjorde debut för klubben först under tisdagen. Debuten slutade med förlust och laget blev nollade. Då var tränaren Anders Eldebrink besviken.

- Jag vet inte om vi tror på att göra mål, det är alibiskott, dundrar han till Cmore.

Kanadensaren Matt Fraser, 26, blev klar för Rögle i september men drabbades av en inflammation i kroppen som satte sig på lederna och forwarden tvingades vila på obestämd tid. Under tisdagen debuterade han för jumbon på bortais mot Luleå.

Det blev dock ingen rolig debut för 26-åringen när laget blev nollade i Coop arena.

Norrbottningarna var bättre stora delar av matchen men Rögle höll länge 0-0. Men när Andreas Falk satte ledningsmålet i mitten av den andra perioden orkade inte skåningarna resa sig. Istället satte Luleå 2-0 i slutperioden. Kael Mouillierat satte sedan spiken i kistan, 3-0, i öppen kasse med drygt två minuter kvar. Vilket också blev slutresultatet.

Efteråt var tränaren Anders Eldebrink besviken på produktionen.

- Vi har inte så många chanser, men vi är för blöta när vi får målchanserna. Jag vet inte om vi tror på att göra mål, det är alibiskott, säger tränaren till Cmore.

Långt upp till säker mark

Matt Fraser fick drygt sju minuter i speltid och mäktade med ett skott på mål.

Med fyra omgångar har nu Rögle åtta poäng upp till Örebro på säker mark, men närkingarna har en match mindre spelad.

För Luleå var segern viktig med tanke på att Karlskrona besegrade Leksand. Därmed behåller norrbottningarna niondeplatsen.