Ted Brithén firade guld med HV71 i våras. Nu är han ny lagkapten i Rögle. Foto: DANIEL MALMBERG
Ted Brithén firade guld med HV71 i våras. Nu är han ny lagkapten i Rögle. Foto: DANIEL MALMBERG

Rögle bjuder på fest – och ny lagkapten

Publicerad

Rögle är på is och Ted Brithén, 26, är tillbaka.

Det firas med korv, glass, popcorn – och en kaptensbindel på hemvändaren.

– Det är kul att vara hemma igen, säger forwardsstjärnan till hd.se 

Det är fest i Lindab Arena när Rögle glider ut på isen för första gången den här säsongen.

Fansen har längtat och trycket är stort när portarnas öppnas till Ängelholms hockeytempel. En bra bit över 2 000 sitter på läktarna för att följa premiärträningen.

Nye kaptenen Ted Brithén kommer in sist av alla.

Rögleprodukten är hemma igen efter utflykten till HV71. Efter fyra år i Småland, där han i våras firade ett guld, är det nu full fokus på Rögle BK.

Centern erkänner att det är mycket känslor i svaj den här kvällen.

– Det är speciellt. Man har varit här på läktaren i många, många år när man har varit liten och sett alla de stora killarna komma in på isen, de som är här från bygden och kommer tillbaka till föreningen. 

– Då vet man att fansen uppskattar det väldigt mycket. Man får bra med gåshud. Det är fantastiskt roligt med så mycket folk som vill kolla på vår stapliga hockey nu i början, säger Brithén till hd.se.

Tänker på sin farfar

Han fortsätter berätta hur tankarna går inför återkomsten:

– När jag satt i bilen på väg ut mot Jonstorp häromdagen tänkte jag: "tänk om farfar hade kunnat vara här och kunna uppleva det här också". Farfar hade varit otroligt stolt efter alla år han har varit i klubben.

– Pappa (Jim) fick sitta på läktaren nu och han fick också vara stand in-lagkapten under sin tid. Det är klart att jag känner en väldig stolthet.

Klubbledningen firade med att bjuda fansen på godsaker innan spelarna kom in på isen. Det var som en signal till alla – den här säsongen spänner man bågen för att slippa förra säsongens ångestmatcher.

– Det är en ny grupp i år och det ger inget att tänka på det som varit. Vi ska förhoppningsvis göra den bästa säsongen som Rögle varit med om. Vi har bra lagbygge och spännande spelare med väldigt mycket talang, säger Ted Brithén till hd.se.

Rögles spelar första träningsmatchen på fredag – borta mot Tingsryd.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag