Rögle-basen om möjliga förändringar

Foto: Jonas Ljungdahl
Foto: Ludvig Thunman

Spelarförändringar kan vara på väg i Rögle BK.

Rasmus Bengtsson är på väg att lämna klubben – som samtidigt tittar på att hämta hem stortalangen Robin Kovacs, utlånad till AIK.

– Det är något som vi har funderat på, vi får se längre fram och vi har inte bestämt något, säger sportchefen Anders Carlsson till Helsingborgs Dagblad.

Röglebacken Rasmus Bengtsson kan vara på väg bort från klubben. Huruvida det rör sig om en övergång eller en utlåning förblir osagt. Det här skriver i dag Helsingborgs Dagblad efter att ha varit i kontakt med sportchefen i Rögle BK, Anders Carlsson.

– Vi håller på att titta på olika alternativ, mer än så kan jag inte säga, säger sportchefen till tidningen.

Kanadensiska centern Kelsey Tessier har inte spelat så mycket på sistone men för hans del är ett klubbyte inte aktuellt. Enligt Carlsson har Tessier sett bra ut på träning och sportchefen tror att han kommer spela för klubben inom snar framtid.

Bibic kan bli kvar i Leksand

Carlsson uttalar sig även om Alen Bibics situation. Backen är för närvande utlånad till den allsvenska klubben Leksand. Lånet går ut i början av november men Rögle för just nu en dialog med Leksand. En förlängning av lånet kan vara nära förestående.

Kovacs kan hämtas tillbaka till Rögle BK

Stortalangen Robin Kovacs, 18, vann AIK:s interna poängliga förra säsongen. Han värvades därefter till Rögle BK inför kommande säsong för att därifrån direkt lånas ut till AIK på nytt. Kovacs har gjort det bra i Stockholmsklubben med sju mål och fem assist på 15 matcher. Nu kan Rögle komma att hämta tillbaka honom för att få fart på målgörandet.

– Det är något som vi har funderat på, vi får se längre fram och vi har inte bestämt något. Nu spelar han för fullt i AIK och sedan ska han i väg med landslaget. Just nu mår han bra av att vara där han är. Vi har folk här redan som står utanför laget, säger Carlsson till Helsingborgs Dagblad.