Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roger Nordströms tröja hissas i taket

MÅLVAKTSHJÄLTE. Roger Nordström blir den fjärde spelaren som får sin tröja hissad i Malmö arena. Nordström var en av guldhjältarna i Malmö säsongerna 1992 och 1994. Foto: BILDBYRÅN

Tre tröjor i taket ska bli fyra i Malmö arena.

Kvällsposten kan avslöja att målvakten, #5 Roger Nordström, kommer att få sin tröja pensionerad vid derbyt mot Rögle i Malmö arena den 16 februari.

– Det känns helt fantastiskt att min tröja ska få bli hissad i taket, säger en av Malmös guldhjältar från 92 och 94.

HÄR ÄR DE ANDRA MIF-HJÄLTARNA SOM FÅTT SIN TRÖJA HISSAD

NUMMER 1: Pekka Lindmark, målvakt. I Malmö 1988–1997.

NUMMER 18: Patrik Sylvegård, forward. I Malmö 1987–1999.

NUMMER 25: Kaj Ohlsson, forward. I Malmö 1975–1986.

Roger Nordström lämnade Redhawks 1998 för spel i Tyskland. Det blev också hans sista framträdande i Malmötröjan. Han spelade i Krefeld som avslutning på karriären.

– Efter 15 år i Malmö och många fina minnen var det en bra tid i Tyskland. Jag vet egentligen inte så mycket annat i Sverige än Malmö, säger Nordström och skrattar.

– Som Malmökille tjänade jag inte ens i närheten av de stjärnorna, utan jag har alltid spelat i Malmö för hjärtat, fortsätter Nordström, som i dag lämnat ishockeyn helt och hållet.

I stället driver han ett familjeföretag som hans far grundade.

– Vi gör bland annat klädvårdsrullar. Vi säljer till flera stora kedjor och företaget går riktigt bra. Min far äger det, och min syster jobbar också där.

Berätta om din tid i Malmö.

– Jag började som tioåring och gick hela vägen upp till A-laget. Det var en stor omsättning och jag var en av få som alltid hängde i. Har spelat i division 2 med Malmö och vunnit SM-guld med klubben.

Tuff konkurrens av Pekka

Roger Nordström var den målvakt som fick konkurrera när Percy Nilsson i slutet av 80-talet bestämde sig för att värva en av världens bästa målvakter, Pekka Lindmark.

– Men det gick bra. Vår tränare Timo Lahtinen lät i princip oss välja helt själv vilken match vi skulle stå. Pekka var väldigt skön att ha som målvaktskollega, säger Nordström.

– Vi stod två matcher var i stort sett. Sedan tog han slutspelet 92, och jag tog slutspelet 94. Det blev guld båda gångerna.

Tog plats i Tre Kronor

Roger Nordström blev på den tiden också en landslagsmålvakt, och kom med till OS i Albertville, 1992.

– Det var häftigt minns jag. Här kommer lilla jag från Malmö och ska spela med Börje Salming och Håkan Loob. Undrade om de skulle känna igen mig, men jo, det gjorde de faktiskt.

Vilket är ditt bästa enskilda minne?

– Svårt att säga, men 1994 med guldet säger jag. Då fick man vara med själv på riktigt eftersom jag stod i det slutspelet.

Du måste berätta. Varför spelade du med nummer fem som är ett så ovanligt målvaktsnummer.

– Kom upp i A-laget och det fanns inte så många lediga tröjor. Jag tänkte, det numret har ingen målvakt haft tidigare. Därför blev det så, säger Nordström.

Vid den matchen, den 16 februari, är också tanken att Malmö spelar i ett specialframtaget matchställ, som ser ut som det gjorde under klubbens glansdagar på 90-talet med den klassiska Mif-logotypen på bröstet.