Renoveringen skjuts upp: "Det är ett skämt"

Foto: Johanna Lundberg

Bygget av "nya" Örjans vall är försenat och renoveringen kommer inte att vara klar förrän drygt ett år senare än planerat - det vill säga sommaren 2016.

Enligt ursprungsplanen skulle bygget vara klart redan till våren 2015.

Förseningen har lett till stor irritation i Halmstads Bollklubb.

– Hur ett arenabygge kan falla mellan stolar, man tror det är ett skämt, säger Jesper Westerberg.

Försvarsklippan var en av de första att reagera tidigt på lördagsmorgonen twittrade han ut sin frustration:

"Och så startar vi dagen med att alla reser sig och applåderar Halmstads kommun.   #ironi #inkompetens #örjansvall"

Kvällsposten ringde upp Westerberg.

– Det känns så klart väldigt tråkigt. Inte bara för oss spelare utan framför allt för publiken, säger han.

Men faktum är att förseningen i hög grad påverkar spelarna och deras faciliteter.

– En renovering skulle till exempel betyda att vi kan gå på ett gym där vi inte behöver vara rädda för att trampa igenom golvet, säger Westerberg.

Va, är ni det i dag, kan man trampa igenom golvet?

– Ja, det är tyvärr en underdrift. Det finns hål i golvet som leder direkt ner i ett avlopp.

Halmstadklubbarna HBK och IS Halmia är de som berörs mest då de spelar sina hemmamatcher på Örjans vall. Föreningarna informerades om förseningen på fredagseftermiddagen.

– Det är klart att det är tråkigt. Jag har dålig koll på vad som ligger bakom förseningen, men som spelare så vill man ju ha renoverat och fint så snabbt som möjligt. Samtidigt så är det inget vi kan göra åt det, säger Mikael Boman.

Ombyggnaden kommer att kosta sammanlagt 75 miljoner och ska inledas inom kort, men kommunen räknar nu med att man endast hinner bygga ut den västra läktaren med fler sittplatser, toaletter och kiosker till säsongen 2015.

Upprustningen av huvudläktaren med vip-restaurang, nya lokaler, gym och omklädningsrum skjuts upp till hösten 2015 och arenan i sin helhet kommer inte att vara färdigrenoverad förrän sommaren 2016.

Enligt kommunchef Fredrik Geijer beror förseningen på sjukskrivningar och personalbrist på den byggtekniska avdelningen på fastighetskontoret vilket gjort att upphandlingen dragit ut på tiden.

Detta bekräftas av fastighetschef Patrick Kristensson.

– Det här projektet har trillat mellan stolarna. Därför har vi fått ta ett omtag nu och då får vi en försening på en del av det här projektet, dock inte hela, säger han till Hallandsposten.