Foto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Renoveringen skjuts upp: "Det är ett skämt"

Publicerad

Bygget av "nya" Örjans vall är försenat och renoveringen kommer inte att vara klar förrän drygt ett år senare än planerat - det vill säga sommaren 2016.

Enligt ursprungsplanen skulle bygget vara klart redan till våren 2015.

Förseningen har lett till stor irritation i Halmstads Bollklubb.

– Hur ett arenabygge kan falla mellan stolar, man tror det är ett skämt, säger Jesper Westerberg.

Försvarsklippan var en av de första att reagera tidigt på lördagsmorgonen twittrade han ut sin frustration:

"Och så startar vi dagen med att alla reser sig och applåderar Halmstads kommun. #ironi #inkompetens #örjansvall"

Kvällsposten ringde upp Westerberg.

– Det känns så klart väldigt tråkigt. Inte bara för oss spelare utan framför allt för publiken, säger han.

Men faktum är att förseningen i hög grad påverkar spelarna och deras faciliteter.

– En renovering skulle till exempel betyda att vi kan gå på ett gym där vi inte behöver vara rädda för att trampa igenom golvet, säger Westerberg.

Va, är ni det i dag, kan man trampa igenom golvet?

– Ja, det är tyvärr en underdrift. Det finns hål i golvet som leder direkt ner i ett avlopp.

Halmstadklubbarna HBK och IS Halmia är de som berörs mest då de spelar sina hemmamatcher på Örjans vall. Föreningarna informerades om förseningen på fredagseftermiddagen.

– Det är klart att det är tråkigt. Jag har dålig koll på vad som ligger bakom förseningen, men som spelare så vill man ju ha renoverat och fint så snabbt som möjligt. Samtidigt så är det inget vi kan göra åt det, säger Mikael Boman.

Ombyggnaden kommer att kosta sammanlagt 75 miljoner och ska inledas inom kort, men kommunen räknar nu med att man endast hinner bygga ut den västra läktaren med fler sittplatser, toaletter och kiosker till säsongen 2015.

Upprustningen av huvudläktaren med vip-restaurang, nya lokaler, gym och omklädningsrum skjuts upp till hösten 2015 och arenan i sin helhet kommer inte att vara färdigrenoverad förrän sommaren 2016.

Enligt kommunchef Fredrik Geijer beror förseningen på sjukskrivningar och personalbrist på den byggtekniska avdelningen på fastighetskontoret vilket gjort att upphandlingen dragit ut på tiden.

Detta bekräftas av fastighetschef Patrick Kristensson.

– Det här projektet har trillat mellan stolarna. Därför har vi fått ta ett omtag nu och då får vi en försening på en del av det här projektet, dock inte hela, säger han till Hallandsposten.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag