Jo Inge Berget gjorde 2-1 på straff Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅNJo Inge Berget gjorde 2-1 på straff Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Jo Inge Berget gjorde 2-1 på straff Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Anders Christiansen kvitterade Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNAnders Christiansen kvitterade Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Anders Christiansen kvitterade Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅNFoto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
 Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

MFF vände matchen – tog ledning på straff

Publicerad

MALMÖ/STOCKHOLM. Andreas Johansson blev syndabock då han orsakade straffen som bäddade för Malmö FF:s 3-1-seger.

Efter matchen var han besviken på domslutet.

– Han blåser för att han tycker att jag träffar honom - men det gör jag inte, säger han.

IFK Norrköping har överraskat i premiärmatchen borta mot Malmö FF. Gästerna hade ett klart grepp om matchen och hade ett lysande läge att ta ledningen - Christoffer Nymans förarbete och instick till en djupledslöpande Emir Kujovic slutade så när i ett ledningsmål.

Men ledningsmålet skulle dock komma kort därefter.

Traustasson fina förarbete till Nyman gav gästerna ledningen. C Mores expertkommentator Jon Persson kallade Norrköpings aktion för "högklassig".

– Den sitter perfekt på Nymans högerfot, säger Jon Persson i sändningen.

Johansson orsakade straffen

Malmö jobbade sig dock tillbaka in i matchen.

Precis innan halvtid slog Markus Rosenberg en öppnande passning till en djupledslöpande Anders Christiansen som slog in 1-1 med en klinisk yttersida. Jonas Dahlqvist i C More intervjuade Christoffer Nyman i halvtid:

– Vi vill såra dem i omställningarna men måste fortsätta hålla ett eget spel. Till den andra halvleken måste vi börja rulla boll mer, säger Norrköpingsanfallaren.

I den 75 minuten orsakade IFK Norrköpings Andreas Johansson en straff efter att Rosenberg fällts i straffområdet. Norrmannen Jo Inge Berget bredsidade in straffen till 2-1.

Andreas Johansson var efter matchen besviken på domslutet.

– Jag hävdar fortfarande att det inte är straff. Jag kommer lite klumpigt in, men domaren blåser för att han tycker att jag träffar honom - men det gör jag inte, säger han.

Ville ha straff själv

– Det kändes som att han var osäker och jag tycker inte att det var straff. Man blir lite irriterad, men det är där och då man kan påverka.

Dessutom tyckte han att Norrköping skulle ha straff kort därefter när Joel Enarsson gick omkull i Malmös straffområde.

– Jag tycker att vi ska ha en straff när Joel får en rejäl tryckare i ryggen.

Det höll även Enersson med om.

– Jag har inte sett situationen, men alla jag pratat med säger att den känns solklar och det gör den för mig med. Jag reagerar inte ens. Jag väntar bara på att signalen ska komma. Då viftar han upp mig i stället. Den känns solklar.

Hur mycket stör den dig i avslutsögonblicket?

– Den stör mig jättemycket. Jag känner att jag kommer upp jättebra på bollen och kan få en bra träff mot förstastolpen, men precis i avslutsläget känner jag hur hela kroppen nästan fälls ihop. Det blir inte en normal rörelse för fem öre sen. Det är jävligt tråkigt.

Rakip avslutade målskyttet

Inhopparen Erdal Rakip satte 3-1 i den 92 minuten efter att ha chippat in bollen bakom David Mitov Nilsson.

IFK Norrköpings tränare Janne Andersson tycker att hans lag hade en del oflyt i de avgörande lägena.

– Malmö är bättre än oss i andra halvlek och vi är bättre än dem i första. Sen har vi lite oflyt i de avgörande lägena. Vi känns aldrig ofarliga - men Malmö var bättre i den andra halvleken, säger han efter matchen till C More.

"Vi utklassade Norrköping"

Malmös tränare Allan Kuhn tycker att det var en viss skillnad mellan lagen efter paus.

– Du såg väl andra halvlek? Vi utklassade Norrköping då.

Målskytten Markus Rosenberg kommenterar båda straffsituationerna i den andra halvleken.

– Den första var tveksam. Jag aktar foten så att han inte ska träffa mig. Det var domarens beslut. Jag var lite orolig på slutet. Två tveksamma situationer där vi har en del flyt i dag, säger Rosenberg till C More efter matchen.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag