Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Redhawksspelare stängs av i semifinaler

Stefan Warg och Dennis Everberg.
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Malmö Redhawks slog ut Växjö Lakers och tog sig till semifinal.

Där är Stefan Warg avstängd i de två första matcherna efter att disciplinnämnden tagit upp hans slewfoot mot Dennis Everberg.

– Det känns jobbigt. Framförallt när det händer värre saker som de ser mellan fingrarna på, säger Warg.

Växjö Lakers vann SHL:s grundserie och var storfavorit inför kvartsfinalen mot Malmö Redhawks.

Det spelade ingen roll.

För på måndagskvällen vann Redhawks med 2-1 hemma i Malmö och avgjorde matchserien som vanns med 4-2.

Nu väntar semifinal mot HV 71 – där Stefan Warg missar två matcher på grund av sin slewfoot mot Dennis Everberg.

Situationsrummet granskade den sista kvartsfinalmatchen och beslutade tillsammans med referensgruppen att anmäla Warg till disciplinnämnden.

"I början av den tredje perioden så kommer Stefan Warg och Växjös spelare Dennis Everberg ner mot målvakten som blockerat pucken. Warg börjar med att sätta upp höger arm framför Everberg och sedan sveper han undan benet på Everberg som åker i isen utan att kunna skydda sig", skriver SHL på sin hemsida.

"Det är orimligt"

På tisdagseftermiddagen kom domen mot Warg.

Han stängs av i två matcher och tvingas betala 8000 kronor i böter.

I sin dom anger disciplinnämnden som nyckelfaktorer att Warg använt både ben och överkropp i sin handling samt att förseelsen har typiskt sett stor skaderisk.

Stefan Warg är missnöjd med domen. Han skriver på Twitter: "Skulle ha crosscheckat honom över halsen istället" och syftar på situationen i en tidigare match där Everberg attackerat Redhawks Nils Andersson utan att bli avstängd.

- Jag var lite upprörd. Jag tycker det är orimligt faktiskt. Han driver på mål, det är en matchsituation och jag försöker inte göra det medvetet. Dennis Everberg klagade inte heller, han driver på mål och kände själv att jag inte försökte dra bort benen medvetet.

– Det är konstigt när det händer värre saker som att någon trycker en klubba i magen på Noah Welch eller crosscheckingen upp mot halsen innan, säger Warg.

Domarna i fokus

Efter den avgörande kvartsfinalen hamnade störst fokus på matchens domare. Växjö Lakers kände sig rånade på en straff i slutsekunderna – och fick rätt av domaren Linus Öhlund

– Det känns förjävligt. Vi har gjort en prakttavla, erkänner Öhlund efter slutsignalen.

Även i den situationen var Warg inblandad genom att flytta målburen – något som gav honom två minuters utvisning men också borde ha inneburit straff för Lakers.