Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Redhawks vidare efter en jätteupphämtning

Publicerad

BRNO. Malmö Redhawks är vidare i Champions Hockey League. 

Detta efter en upphämtning från 4-1 till 4-4 i början av den tredje perioden, som säkrade hem den poängen laget behövde. 

– Bra moral, och bra laganda, även om det är vi själva som sätter oss i situationen, säger Martin Filander, assisterande tränare.

I lördags släppte man in åtta mål i derbyt mot Rögle. Då höll chefstränaren Peter Andersson ett extra långt möte med spelarna på måndagen, som sedan försenade träningen ordentligt, inför matchen mot Brno.

Redan innan fem minuter var spelade stod det 2-0 på tavlan. Tjeckerna hade sedan 3-1 och gick upp till 4-1 i början av tredje. Det var då som något hände i Malmölaget.

– Får man ett mål så får man en bra känsla i laget och känner att det kan gå, säger Niklas Arell, som bombade upp 4-2 i krysset.

Och inom två minuter och 40 sekunder hade Redhawks gått upp till 4-4, och säkrade därmed avancemanget med den poängen som behövdes.

– Vi har strävat efter detta från start, så det är klart att vi är glada för det, men jag måste erkänna att insatsen i dag inte är speciellt bra, säger Arell.

Målet: Vinna CHL-gruppen

Vad var inte bra?

– Det känns som vi börjar tänka på Röglematchen när vi får två snabba mål i baken. Samtidigt var Brno bra. De hade bra fart och var svåra att spela mot, säger Arell.

– Vi är slarviga i spelvändningarna och i special teams, säger Martin Filander, som ändå är glad för den poängen som laget spelar in.

– Det var ett delmål att gå vidare. Men vi vill vinna varje match, säger han och suckar.

Ni kan väl fortfarande vinna gruppen?

– Ja, och det ska vi försöka gå för. Det kan jag lova.

För att Redhawks ska bli etta i gruppen kräver det tre poäng i returen i Malmö nästa vecka. Blir man etta i gruppen innebär det också att man får spela mot ett lag som slutat tvåa i sin CHL-grupp. Dessutom får man chansen att spela den andra matchen på hemmaplan, vilket ofta brukar benämnas som en fördel i dubbelmatcher i Europa.

– Vi har bra chans att slå de hemma i Malmö, säger Filander.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag