Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Redhawks vidare efter en jätteupphämtning

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

BRNO. Malmö Redhawks är vidare i Champions Hockey League. 

Detta efter en upphämtning från 4-1 till 4-4 i början av den tredje perioden, som säkrade hem den poängen laget behövde. 

– Bra moral, och bra laganda, även om det är vi själva som sätter oss i situationen, säger Martin Filander, assisterande tränare.

I lördags släppte man in åtta mål i derbyt mot Rögle. Då höll chefstränaren Peter Andersson ett extra långt möte med spelarna på måndagen, som sedan försenade träningen ordentligt, inför matchen mot Brno.

Redan innan fem minuter var spelade stod det 2-0 på tavlan. Tjeckerna hade sedan 3-1 och gick upp till 4-1 i början av tredje. Det var då som något hände i Malmölaget.

– Får man ett mål så får man en bra känsla i laget och känner att det kan gå, säger Niklas Arell, som bombade upp 4-2 i krysset.

Och inom två minuter och 40 sekunder hade Redhawks gått upp till 4-4, och säkrade därmed avancemanget med den poängen som behövdes.

– Vi har strävat efter detta från start, så det är klart att vi är glada för det, men jag måste erkänna att insatsen i dag inte är speciellt bra, säger Arell.

Målet: Vinna CHL-gruppen

Vad var inte bra?

– Det känns som vi börjar tänka på Röglematchen när vi får två snabba mål i baken. Samtidigt var Brno bra. De hade bra fart och var svåra att spela mot, säger Arell.

– Vi är slarviga i spelvändningarna och i special teams, säger Martin Filander, som ändå är glad för den poängen som laget spelar in.

– Det var ett delmål att gå vidare. Men vi vill vinna varje match, säger han och suckar.

Ni kan väl fortfarande vinna gruppen?

– Ja, och det ska vi försöka gå för. Det kan jag lova.

För att Redhawks ska bli etta i gruppen kräver det tre poäng i returen i Malmö nästa vecka. Blir man etta i gruppen innebär det också att man får spela mot ett lag som slutat tvåa i sin CHL-grupp. Dessutom får man chansen att spela den andra matchen på hemmaplan, vilket ofta brukar benämnas som en fördel i dubbelmatcher i Europa.

– Vi har bra chans att slå de hemma i Malmö, säger Filander.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!