Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redhawks tar hjälp utifrån i målvaktsjakt

Sportchefen Patrik Sylvegård letar utomlands.
Foto: Christian Örnberg

UMEÅ. Patrik Sylvegård missade Johan "Honken" Holmqvist, som valde den sociala biten och spelar resten av säsongen med Brynäs. Men en målvakt kommer ändå att dyka upp i Redhawks.

– Målvakter finns. Ingen svensk målvakt, men utländska finns ett par på marknaden som vi håller på att kolla av, säger Redhawks sportchef.

Johan Holmqvist lämnade aldrig något svar till Malmö. Patrik Sylvegård förde en längre tid en dialog med Almtunas sportchef Björn Danielsson om en lösning, men huvudpersonen själv, boende i Gävle, ville inte flytta till Skåne, trots att det nog gett Almtuna mer klirr i kassan.

Därför går nu Malmös jakt vidare.

Och klubben tar då hjälp av externa finansiärer.

Vad kostar en målvakts-värvning att göra?

– Säg en halv miljon.

Måste få hjälp utifrån

De pengarna har inte Malmö i dagsläget. Därför måste människor utifrån hjälpa till att göra det möjligt.

– Det kan vara flera sponsorer som går in med 50 000 kronor var, eller folk i styrelsen, eller någon av ägarna i aktiebolaget.

– Men på målvaktsfronten ska vi ro något i hamn, och vi kommer inte stå och falla på om det är 300 000 eller 600 000 kronor det handlar om.

Patrik Sylvegård medger att det absolut skulle gå att chansa, och börja lasta in spelare, och gå all in. Men det kommer han inte göra och därmed äventyra ekonomin.

– Absolut inte. Sedan är det ingen garanti för att gå upp ändå. Jag kommer inte riskera någonting överhuvud-taget. Vi har täckning för det vi gör ekonomiskt och kommer agera smart.

Riskerar ingen ny smäll

Det riskerar inte att bli någon ny ekonomisk smäll, som det varit vid två tillfällen tidigare.

Något som dessutom är högaktuellt med de ekonomiska problemen som finns hos kollegorna i Timrå och Almtuna, där de sistnämnda nu måste släppa spelare.

– Usch, det är inte alls bra. Sedan måste jag säga att Almtuna är en lite annan aspekt. De skulle få klart med ny arena, men fick bakslag på det.

– Men det är klart. Detta är inte sunt. Det har jag sagt länge och det är för höga kostnader, överallt. Kolla bara på Färjestad som måste skära ner nu, säger Sylvegård.

Det senaste nyförvärvet Eric Himelfarb är spelklar till hemmamatchen mot Vita Hästen på tisdag.