Foto: C More.
 Foto: C More.

Redhawks stänger av två supportrar

Publicerad

I slutet av hemmamatchen mot Växjö Lakers kastades flaskor mot isen.

Nu har Malmö Redhawks identifierat två personer som stängs av i sex månader.

– Vi går igenom bildmaterialet i ett försök att identifiera fler, säger klubbens säkerhetsansvarige Linda Magnusson.

Växjö Lakers kvitterade matchserien mot Redhawks när de vann i Malmö på söndagen.

Matchen slutade i en publikskandal där flertalet personer kastade flaskor från läktaren och ner mot isen.

– Vi blev träffade av några flaskor. Det var väl lite onödigt så klart men fansen har väl också en inlevelse i matchen. Men sådana saker är förstås onödiga, sa Växjös Emil Pettersson som avgjorde matchen.

Malmö Redhawks har nu med hjälp av sina publikvärdar identifierat två av de personer som kastade flaskor.

– De kommer stängas av i enighet med SHL:s regelverk, alltså sex månader, säger Linda Magnusson, säkerhetsansvarig i Malmö Redhawks.

Tar hjälp av bilder

Förhoppning är att ytterligare personer ska kunna identifieras.

– Men eftersom det var i slutet när mycket folk reste sig för att gå så är det svårt för publikvärdarna att se vilka som kastade. Vi tittar på bilder från matchen nu och hoppas kunna identifiera fler, säger Magnusson.

Malmö Redhawks såg länge ut att gå mot seger. Laget ledde med 2-0 men Växjö Lakers kunde kvittera och ta matchen till förlängning där Redhawks fick in pucken i mål.

Det dömdes bort eftersom domaren Tobias Björk redan blåst för att Lakers målvakt blockerat pucken.

I stället kunde gästernas Emil Pettersson sätta segerpucken för Lakers strax efteråt – och det var i det läget flaskor började segla ner mot isen.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag