Redhawks skärper säkerheten efter senaste publikskandalen

Flaskor kastades när Lakers firade segern.
Foto: C More

Senaste mötet mellan Redhawks och Växjö Lakers i Malmö avslutades med att flaskor kastades från publiken mot spelarna.

inför kvällens match skärps säkerheten i arenan.

"Detta för att garantera säkerheten för spelare, publik och matchfunktionärer", skriver klubben i ett pressmeddelande.

När Växjö Lakers avgjorde söndagens kvartsfinal i förlängning visade delar av hemmapubliken sin ilska genom att kasta flaskor mot isen.

– Vi blev träffade av några flaskor. Det var väl lite onödigt så klart men fansen har väl också en inlevelse i matchen. Men sådana saker är förstås onödiga, sa Pettersson efteråt. 

Malmö Redhawks lyckades snabbt identifiera två av flaskkastarna som nu har stängts av i sex månader. Klubben jobbar fortfarande med att identifiera fler regelbrytare.

– Men eftersom det var i slutet när mycket folk reste sig för att gå så är det svårt för publikvärdarna att se vilka som kastade. Vi tittar på bilder från matchen nu och hoppas kunna identifiera fler, har Linda Magnusson, säkerhetsansvarig i Malmö Redhawks, berättat. 

Nya säkerhetsregler

Samtidigt väljer föreningen att skärpa säkerheten.

"När senaste hemmamatchen i Malmö Arena avgjordes, då Växjö Lakers sköt det matchvinnande målet i förlängning, kastades saker in på isen. Detta är ett oacceptabelt beteende och med anledning av detta sker ett par säkerhetsmässiga förändringar till kvällens match", skriver Malmö Redhawks i ett pressmeddelande. 

Förändringarna som genomförs är två.

Det kommer inte längre gå att röra sig fritt i arenan. Avstängningar ska göra att hemmasupportrar och bortasupportrar skiljs åt.

Dessutom kommer korkar på samtliga flaskor, både de som säljs i Malmö arenas kiosker och de som tas med in genom entrén, att skruvas av.

Malmö Redhawks leder matchserien med 2-1 inför torsdagskvällens möte.