Malmö Redhawks värvar backen Niklas Arell från SHL-rivalen Karlskrona HK Foto: PETER SKAUGVOLDMalmö Redhawks värvar backen Niklas Arell från SHL-rivalen Karlskrona HK Foto: PETER SKAUGVOLD
Malmö Redhawks värvar backen Niklas Arell från SHL-rivalen Karlskrona HK Foto: PETER SKAUGVOLD
Niklas Arell i Malmö-tröjan hösten 2014. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGNiklas Arell i Malmö-tröjan hösten 2014. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Niklas Arell i Malmö-tröjan hösten 2014. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Redhawks nyförvärv: ”Målet final och vinna”

Publicerad

Med större förtroende blev det succé i Karlskrona HK.

Nu vill Niklas Arell ta nästa kliv med Malmö Redhawks – mot en SM-final.

– Nästa steg är att ta sig till final och slåss om att vinna. Det kan jag absolut tro att målsättningen kommer vara nästkommande år, säger Niklas Arell.

Redan i februari kunde Kvällspostens hockeybloggare Mr Madhawk avslöja att Malmö Redhawks hade gjort klart med Karlskronas back Niklas Arell.

Nu är värvningen även officiell.

Niklas Arell har skrivit på ett treårskontrakt med den gångna säsongens semifinallag.

– Det är en riktigt bra back som gjort en jättesäsong för Karlskrona. Vi har varit intresserad av honom en längre tid och det är kul att han kommer tillbaka till oss. I Niklas får vi en skicklig tvåvägsback som kan spela i alla situationer, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Tredje sejouren

26-åringe Arell slutade på +18 i SHL:s plus/minus-statistik efter en stark säsong i KHK som gav honom mycket.

– Den gav mig jättemycket. Det var första riktiga säsongen som jag fick förtroende från start att spela på ordinarie sex backar. Det var det jag ville och därför som jag gick till Karlskrona. Jag har mått bra av att utvecklas på grund av det och fått chansen att visa vad jag kan och prestera på ordinarie backuppsättning en hel säsong. Det har gett mig jättemycket och är förmodligen det som har gett mig chansen i Malmö nu, säger Niklas Arell.

För 26-åringen blir det den tredje sejouren i Redhawks. Arell spelade sina sista juniorår i klubben och gjorde då 26 matcher i Hockeyallsvenskan. Säsongen 2014/15 var han även utlånad från Färjestad till Malmö under tio matcher på hösten.

Högt mål

Målsättningen är hög efter Malmös semifinalplats i vår.

Kan ni bli ännu bättre kommande säsong?

– Ja, det tror jag absolut. Målsättningen kommer väl inte vara lägre än semifinal. Nästa steg är att ta sig till final och slåss om att vinna. Det kan jag absolut tro att målsättningen kommer vara nästkommande år.

Så har också snacket gått inför övergången.

– Vad jag fått reda på är att de inom de närmaste åren vill vara med och slåss om det och vinna. Det är helt rätt och något man måste sträva efter om man ska ta nästa steg. Alla måste känna att man vill vinna, det borde alla lag med rätt förutsättningar vilja.

Niklas Arell har spelat 187 grundseriematcher i SHL samt 22 slutspelsmatcher. Säsongen 2013/14 var han med om att ta SM-silver med Färjestad.

 

Läs mer om SHL i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag