Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasmus Elm slutar i landslaget

Rasmus Elm tackar nej till vidare landslagsspel.
Foto: MARCUS ERICSSON
Foto: SUVAD MRKONJIC

Rasmus Elm tackar nej till landslaget.

Kalmar FF-stjärnans beslut bekräftas av förbundskapten Janne Andersson.

– Rasmus har meddelat att han inte vill vara med framöver. Han var sugen förut men vill inte längre, säger Janne Andersson.

Under onsdagen presenterade förbundskapten Janne Andersson den svenska truppen till VM-kvalet mot Vitryssland den 25 mars och träningsmatchen mot Portugal den 28 mars.

Precis som tidigare saknades Rasmus Elm – som har valt att tacka nej till landslagsspel.

– Rasmus Elm har pratat med mig och Peter (Wettergren) och meddelat att han kommer inte vara med i landslaget mer. Det får vi respektera och önska honom lycka till i klubblaget, säger Janne Andersson till förbundets hemsida om Elms "nej tack".

I en intervju med TT berättar Rasmus Elm om sina tankar om landslaget och inviterna från förbundskaptenen.

– Vi har hållit kontakten hela tiden, men det (att vara med) har inte varit aktuellt för min del, säger Rasmus Elm till TT.

Fokus på Kalmar

I intervjun förklarar Elm att han inte tänker på landslaget utan att fokus ligger helt på klubblaget Kalmar FF. Att försöka övertala honom tjänar inget till.

Elm förklarar vad som krävs för att landslaget ska vara aktuellt.

– Jag vill känna att det ska ge mig något, att det ska vara en drivkraft och en glädje i det. Annars ger jag mig inte in i saker över huvud taget. Det är väl det, säger han till TT.


Läs mer sport i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.