Foto: Tomas Leprince.
 Foto: Tomas Leprince.

Rasistskandalen när MFF:s slogs ut i CL

Publicerad

Malmö FF:s Europaäventyr är över efter att Olympiakos vunnit med 4-2 på hemmaplan. Strax innan slutsignalen ljöd visades Malmös Enock Kofi Adu ut - och då svarade grekiska journalister med att göra apljud mot honom. Nu hoppas han att Uefa agerar.

– Jag hörde inget men jag hoppas att de håller koll på sånt, säger han till SportExpressen.se.

Malmö hade chansen att ta sig vidare till sextondelsfinal i Europa League, men drömmen släcktes efter 4-2-förlusten mot Olympiakos.

Tränaren Åge Hareide hade synpunkter på domaren efter matchen, och menar att hörnan som ledde till Olympakos 3-2-mål var felaktig. Men trots det vill han inte skylla förlusten på domarna - och är stolt över lagets insats.

– Jag måste lyfta laget totalt sett. Det är många spelare som utvecklats, vi har många i landslaget, det visar att vi har många kvalitetsspelare i Malmö. Jag är besviken över resultatet men inte över jobbet som killarna har gjort i år, säger han i TV6:s sändning.

"Hoppas att de håller koll"

Slutet av matchen fick dock en tråkig avslutning, bortsett från förlusten och den krossade Europa League-drömmen. När Malmös Enock Kofi Adu visades ut i slutet av matchen gjorde grekiska journalister på pressläktaren apljud.

– Sen fick andra grekiska journalister dem att sluta, berättar Mattias Larsson, SportExpressens utsände på plats.

Enock Kofi Adu menar att han inte märkte vad journalisterna gjorde.

– Jag hörde det inte. Sånt händer ibland. Jag fick ett rött kort och de spelade hemma, säger han till SportExpressen.se

Han berättar att det inte har hänt honom tidigare, men tycker att Uefa borde utreda händelsen.

– Jag hoppas det. Jag hörde inget men jag hoppas att de håller koll på sånt, säger han.

Juventus och Atletico Madrid spelade 0-0 och bägge går därmed vidare från gruppen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag