MFF försöker köpa loss Tokelo Rantie från Stars of Africa - men enligt uppgifter till KvP har anfallaren för höga lönekrav. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
MFF försöker köpa loss Tokelo Rantie från Stars of Africa - men enligt uppgifter till KvP har anfallaren för höga lönekrav. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Ranties lönekrav i vägen för köpet

Publicerad

MALMÖ. Malmö jobbar på att köpa loss Tokelo Rantie, 22.

Tidigare har köpkostnaden beskrivits som problemet - men enligt Kvällspostens källor är anfallarens personliga kontrakt orsaken till att affären drar ut på tiden.

- Han har så klart en uppfattning om sitt värde, säger MFF:s sportchef Per Ågren.

När Kvällsposten i går träffade Tokelo Rantie, 22, på Swedbank stadion var anfallaren strålande glad.

I dag ska Ranties skadade fot testas och förhoppningen är att sydafrikanen redan denna vecka ska kunna gå in i fotbolls- träning.

Vid sidan om planen fortsätter projektet där MFF vill köpa loss Tokelo Rantie från hans sydafrikanska akademi, Stars of Africa.

MFF hade en option som gick enligt ursprungsplanen gick ut 31 januari och många medier har skrivit om att den missade optionen kan stoppa köpet.

Enligt vad KvP erfar är akademin fortsatt villig att sälja Rantie till samma pris som tidigare.

- Optionen har förlängts, säger Malmö FF:s sportchef Per Ågren.

Tokelo Rantie gjorde mål för Sydafrika i afrikanska mästerskapen för två veckor sedan.

Priset inga problem

- Skulle de (MFF) lägga fram ett kontrakt till mig som gjorde mig till 100 procent Malmö FF-spelare skulle jag slänga mig över det, greppa det med båda händerna och aldrig släppa, säger Rantie som dock vet sitt värde som spelare.

Eftersom Rantie dessutom kommer från en akademi hoppas spelaren på en sign on-bonus.

För Malmö FF:s del hade det inte varit några större problem att redan i dag köpa loss Rantie, enligt KvP:s initierade källor ligger priset strax under vad man betalade för Magnus Eriksson, vilket skulle innebär knappa fem miljoner kronor.

Däremot är klubben inte beredd att möta Ranties personliga krav, som de ser ut nu.

- Hans agent kommer till Malmö om ett par veckor och då ska vi förhandla. Mer än så kan jag inte säga om det, säger Per Ågren.

"Vill fortsätta i Malmö"

Enligt Rantie själv har ingen annan klubb anmält intresse för honom och anfallaren hoppas att parterna kommer överens.

- Jag älskar att vara här. Jag vill fortsätta i Malmö. Jag är skyldig klubben och fansen det. Om inget annat så som tack för allt de har gett mig, säger Rantie.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag