Tokelo Rantie om köpoptionen: "Jag hoppas och tror det av hela mitt hjärta". Foto: Ulf Ryd
Tokelo Rantie om köpoptionen: "Jag hoppas och tror det av hela mitt hjärta". Foto: Ulf Ryd

Rantie om framtiden: Jag älskar att vara här

Publicerad

Tokelo Rantie, 22, är tillbaka i Malmö och räknar med att skriva under ett kontrakt med MFF innan allsvenskan börjar.

– Jag vill inget annat. Min agent kommer hit i mars, jag hoppas det löser sig då, säger Rantie till Kvällsposten.

I morgon onsdag kommer Tokelo Rantie för första gången 2013 att ge sig ut på en fotbollsplan i Malmö för att träna.

Och han har längtat.

– Det känns underbart att vara tillbaka med killarna. Jag har saknat dem allihop och jag har längtat efter att komma hit och få uppleva det här laget fortsätta utvecklas tillsammans, säger Rantie.

Anledningen att Rantie först nu är i Malmö är att han spelade afrikanska mästerskapen för Sydafrika på hemmaplan. I kvartsfinalen mot Mali gjorde Rantie mål, men byttes sedan ut fotskadad och fick från sidan se Mali kvittera och vinna på straffar.

– För mig var det en väldigt positiv upplevelse. Jag spelade och tränade med Sydafrikas bästa spelare och lärde mig oerhört mycket. Jag kom på mig själv med att hantera situationer annorlunda och bättre än jag gjorde i höstas. Därför tror jag starkt på att jag kommer att prestera bättre i Malmö den här säsongen, säger Rantie.

Under anfallarens frånvaro har det varit mycket skriverier om att en köpoption som MFF har på Rantie gick ut den sista januari och att Malmö därför skulle förlora sin anfallare.

Som Kvällsposten tidigare skrivit har optionen förlängts.

Och viktigast av allt. Det här är vad Tokelo Rantie själv vill.

– Skulle de lägga fram ett kontrakt till mig som gjorde mig till 100 procent Malmö FF spelare så skulle jag slänga mig över det, greppa det med båda händerna och aldrig släppa, säger Rantie som stormtrivs i Malmö.

– Jag älskar att vara här. Jag vill fortsätta i Malmö. Jag är skyldig klubben och fansen det. Om inget annat så som tack för allt de har gett mig, säger Rantie.

Du gjorde bra ifrån dig i afrikanska mästerskapen, hur har intresset från andra klubbar än Malmö varit?

– Inget alls. Inte vad jag har hört och jag pratade med min agent i går. Transferfönsterna är stängda och jag vill stanna här, säger Rantie som hoppas spela den allsvenska premiären mot Malmö FF som 100-procent MFF-spelare.

– Min agent kommer hit i mars, jag hoppas det löser sig då. Jag hoppas och tror det av hela mitt hjärta.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag