Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rahimi: "Jag förstår att folk tycker annorlunda"

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Med på isen trots att Malmö Redhawks tränare Peter Andersson tyckte att det skulle vara en solklar avstängning. I den andra semifinalen dominerade han på nytt i egen zon och Växjö har nu 2-0 i matcher.

- För mig är det en ickefråga. Jag spelar i dag, och kommer spela på fredag också, säger försvarsgeneralen.

Vid det här laget kan ni historiken. Malmö slog Växjö med 4-2 i matcher, på grund av det fysiska spelet förra säsongen. Där klarade Växjö inte av att hålla rent. Därför värvade man Daniel Rahimi. Malmö och inte minst lagkapten Fredrik Händemark har fått bekänna färg ordentligt.

- Jag försöker göra det jag har kommit hit för, och jag måste säga att jag har lyckats ganska så bra med det, säger Rahimi. 

Daniel Rahimi: "Spelar inte så stor roll"

Var det rätt att du inte blev avstängd för händelsen senast, som Malmö ville att du skulle bli?

- Ärligt talat, så är det en ickefråga för mig. Jag har aldrig varit med om någon avstängning för att det blir lite gruff i slutet på en match. Han drar av mig hjälmen och jag svarar tillbaka. 

- Samtidigt är jag full av respekt för att folk kan tycka annorlunda. Det kan diskuteras hur mycket som helst, men jag spelade i dag och komma spela på fredag också, så för mig spelar det inte så stor roll, säger Daniel Rahimi.

Varför vinner ni i dag?

- Jag tycker vi håller Malmö på utsidan och har bra kontroll på händelserna. Vi gnuggar på och söker ingenting. I ett slutspel handlar det om att vinna matcher, säger Rahimi, som hyllar Viktor Fasth, som stängde igen butiken totalt för Malmöspelarna.

- Vi spelar otroligt bra som lag i dag, tycker Viktor Fasth. 

- Det är viktigt att vi reder ut inledningen på matchen och sedan tycker jag att vi höjer vårt spel i de två sista perioderna. Jag får göra några sköna räddningar i början och det är viktigt. Vi växer verkligen in i matchen som lag.

Viktor Fasth: "Kommer att bli ett krig"

Med 2-0 i matcherna har seriesuveränerna skaffat sig ett enormt bra slagläge. 

Som väntat är det dock ingen som vill ta ut något.

- Det gäller att njuta. Men vi vet också att det kommer bli ett krig på fredag.

Daniel Rahimi håller med:

- Vi kan inte tänka så. Vi njuter nu och tycker det här är riktigt roligt, sedan får vi vara ödmjuka.

Och du kommer fortsätta irritera Malmö och deras fans?

- Det är härligt att det är så. På något sätt är det känslor i ett slutspel som vi vill ha och det är vad det handlar om, säger Växjöbacken.