Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Racingprinsen instiftar nytt pris

Prins Carl Philip tillsammans med racingtalangerna Otto Tjäder och Emma Svensson på Ring Knutstorp

Prins Carl Philip är själv van att ratta bil på tävlingsbanan.

Nu instiftar han ett nytt pris som ska främja unga motorsportstalanger.

– Det känns väldigt bra att kunna få bidra till svensk motorsport genom det här priset, säger prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

Prins Carl Philip har ibland kallats racingprinsen. Nu vill han dra ytterligare ett strå till motorsportsstacken. Under fredagen presenterade han ett alldeles nytt pris – Prins Carl Philips Racing Pokal.

Den nyinstiftade pokalen ska främja unga kartingtalangers möjligheter att ta sig vidare i racingkarriären.

– Det är ett stort steg att ta, att lämna kartingen och gå över till racing – det här samarbetet gör att förarna kommer att få en bra ingång till sina vidare karriärer, säger prinsen.

"Viktigt att kunna hjälpa"

Tre kartingklasser kommer att tävla om äran. De tre bästa förarna i varje klass, samt en nominerad deltagare, kommer att få chansen att testa en Formel Renault 1.6-bil och en Clio Cup-bil.

– Jag vet genom mina egna erfarenheter hur viktigt det är att få stöd i sin utveckling som racerförare och det är viktigt att kunna hjälpa unga talanger vidare i karriären, säger prinsen.

Priset kommer att delas ut i samband med Lidköpings Kartingklubb som arrangerar den 16 till 18 augusti.

– Jag ser fram emot att få dela ut priset och se de här unga talangerna utvecklas i framtiden, säger prinsen i pressmeddelandet.