Foto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Psykkrig: "Österrikes fotboll har problem"

Publicerad

Åge Hareide har inlett sin psykologiska krigsföring inför dubbelmötet med Salzburg.

Den österrikiska klubben har pumpats med pengar från energidrycksföretaget Red Bull och nu sätter MFF-tränaren press på motståndarna.

– De är storfavorit och det blir ett gediget fiasko om de inte klarar av det, säger han till Kvällsposten.

Med Markus Rosenberg vid sin sida satte sig Åge Hareide på podiet för den obligatoriska presskonferensen inför Champions League-kvalets playoff.

MFF-tränaren valde att lägga över hela favoritskapet på Salzburg.

– De har försökt många gånger att komma in i Champions Leagues gruppspel utan att lyckas. Det har plöjt ner massvis med miljoner i det här projektet och jag hoppas de tänker på det och att de inte kommer in nu heller,

– Vi är i många avseenden en underdog och det passar oss bra. VI har lärt oss hantera den typen av matchen och jag tror att vi kan uppträda lite friare än Red Bull, säger Hareide.

"Pengarna ska inte spela"

Trots att MFF:s ekonomi inte kan mäta sig med Salzburgs är tränaren hoppfull.

– Tack och lov är det inte pengarna som ska spela. Det är killar från Malmö, med två armar, två ben och ett huvud – ett starkt huvud. Därför tror jag att vi har en jättemöjlighet.

Samtidigt som norrmannen utnämnde Salzburg till favorit svingade han också hårt mot den österrikiska fotbollen.

– Jag har inte sett så mycket av den österrikiska fotbollen. Jag har sett Salzburgs match mot Grödig (8-0). Det är svårt att säga något om standarden men jag såg fjolårets tabell och då slutade de (Grödig) trea. Om det är Österrikes tredje bästa lag, då måste den österrikiska fotbollen ha problem.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag