Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNFoto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Profilen attackerades på stranden – av åsna

Publicerad
Uppdaterad

Björn Hellkvist åkte till Grekland för att ladda upp batterierna inför hockeysäsongen.

Då attackerades tränarprofilen av en åsna på stranden.

– Det är ta mig fan det sjukaste jag varit med om, jag brottades med en åsna i sanden, säger han till Barometern. 

Björn Hellkvist, 40, har trots sin ringa ålder en lång tränarerfarenhet.

Under de senaste åren har han varit huvudtränare för såväl Rögle som Malmö Redhawks, men under den förra säsongen testade han lyckan i Danmark.

Nu är han tillbaka i svensk hockey.

Hellkvist skrev i april på för den hockeyallsvenska klubben Oskarshamn och under sommaren har han laddat upp inför säsongen genom att semestra i Grekland tillsammans med familjen.

Men det blev kanske inte riktigt som han hade tänkt sig.

Familjen Hellkvist tog en båt ut till en avlägsen strand på ön Syros för att koppla av och hockeyprofilen satte sig under ett parasoll.

Brottades med en åsna

Men familjen var inte ensam på ön.

I en intervju med Barometern berättar Björn Hellkvist om det märkliga dramat på stranden.

En åsna kom gående på stranden, fick syn på Hellkvist – och en intensiv brottningsmatch var i gång, där åsnan, enligt Hellkvist, "slet runt honom som en trasa".

– Jag tänkte: "Det här kan ju omöjligt hända". Du vet, jag är livrädd för hajar så jag höll mig på stranden. Hade jag blivit biten av en vithaj, det hade jag kunnat köpa, men en åsna …

15 centimeter stort bett i nacken

Efter holmgången ställde tränaren sig i vattnet och upptäckte då att åsnan bitit honom i nacken. Blodet rann.

Han åkte till sjukhus där han blev omplåstrad och fick en stelkrampsspruta. Han har hämtat sig efter den dramatiska händelsen och mår i dag bra.

Men åsnan satte avtryck på Hellkvist.

Bokstavligt talat.

– Bettet är väl 15 centimeter i diameter, så det var en stor jävla käft.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag