Anders Christiansen. Foto: Petter Arvidson
Anders Christiansen. Foto: Petter Arvidson

Prestigevärvningen vilas i cupmatchen

Publicerad

Malmö FF ställs i Svenska cupen mot Ängelholm i en ny måstematch.

Europeiska drömmar ska hållas vid liv.

Då bänkas prestigevärvningen Anders Christiansen.

– Han är lite sliten i ljumskarna. Han är okej, men vi ska hålla det på en nivå där det inte blir sämre.

Malmö FF tränade på ett solbadande Malmö IP på fredagen. Redan två dagar innan Svenska cupen-matchen mot Ängelholm visar tränare Allan Kuhn tydliga indikationer på att prestigevärvningen från Chievo, Anders Christiansen, inte kommer att ta plats i startelvan.

På de matchförberedande spelövningarna var det i stället Magnus Wolff Eikrem som bildade innermittfält med Oscar Lewicki.

– "Vem är sliten, vilka positioner ska de spela på, och vem ska vi tro på i dagsläget? frågade sig Allan Kuhn efter träningen.

– Vad är den bästa startelvan vi kan sätta upp nu med det med beräkningen att AC är sliten, tillade han.

Skulle kunna spela – är med i truppen

Men Anders Christiansens ljumskar mår inte sämre än att han kommer att vara med i truppen.

– Ja, det kan han vara, säger Kuhn och hintar om ett möjligt inhopp.

Glädjande för himmelsblå del var också att islänningen Vida Örn Kjartansson verkade het på träningen. Den nye anfallaren glänste under tvåmålsspelet och gjorde fyra mål – överlägset flest.

Han kommer sannolikt att få nytt förtroende på topp mot Ängelholm, och bildar anfallspar med Markus Rosenberg. Samtidigt flyttas Jo Inge Berget ut på vänsterkanten.

– Jag har ju sett på träningen och i hans inhopp i Ålborg vad han kan. Nu börjar det släppa för honom. Sen är det mycket tråkigt för Jo Inge att han inte ska spela forward, för han är ju livsfarlig just nu. Men jag ska sätta ihop det lag jag tycker vi får ut mest av, säger Kuhn.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag