Malmös tränare Magnus Pehrsson och lagkapten Markus Rosenberg höll presskonferens inför returen mot Vardar. Foto: Fredrik JonssonMalmös tränare Magnus Pehrsson och lagkapten Markus Rosenberg höll presskonferens inför returen mot Vardar. Foto: Fredrik Jonsson
Malmös tränare Magnus Pehrsson och lagkapten Markus Rosenberg höll presskonferens inför returen mot Vardar. Foto: Fredrik Jonsson
Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNMagnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Pressen på MFF: ”Säker på att vi gör mål”

Publicerad

Malmö FF är pressat att göra mål för att gå vidare i Champions League.

Magnus Pehrsson är säker på att man kommer lyckas.

– Jag känner mig väldigt säker på att vi kommer göra mål, säger MFF:s tränare.

På måndagskvällen tränade Malmö FF på Mladost stadion i Strumica inför returmötet med FK Vardar i Champions League-kvalet.

En arena som det pratats en hel del om på förhand.

Dels för att FK Vardar själva inte ville spela matchen på reservarenan som är den enda andra Uefa-godkända arenan i Makedonien.

Dels för att gräsplanens skick inte är det bästa.

Men det är inget som ska störa MFF, anser tränaren Magnus Pehrsson.

– Det är gräs så vitt jag vet. De rapporter vi fick från Helsingfors som har spelat här innan var att det inte är någon kanonplan men att den gick att spela på, sa han innan MFF genomförde sitt sista träningspass inför matchen.

Pehrsson säker

Malmö FF är pressat att göra mål och vinna matchen, eller spela oavgjort med minst två mål, för att gå vidare.

Under säsongen har MFF skapat många chanser, men effektiviteten har inte varit den bästa. Magnus Pehrsson känner dock inte någon oro över det.

– Nej, jag känner mig väldigt säker på att vi kommer göra mål. Vi har gjort en mållös match, Kalmar borta, annars har vi gjort mål i varje match och även på bortaplan, säger Pehrsson som har både startelvan och matchplanen klar för sig.

– Jag tycker inte det känns så svårt med vår approach i den här matchen. Gå in och anfalla och ha en bra struktur och balans så vi släpper till så lite som möjligt.

Däremot kommer man lägga en del fokus på hur man hanterar matchen i ledning efter tappet mot Sirius i helgen.

– Vi kommer snacka inför matchen och poängtera hur vi gör när vi leder för att stänga matchen, säger Magnus Pehrsson.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag