Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poängen kan säkra Mjällbys kontrakt

Foto: Rickard Nilsson / Scanpix

Mjällby är på väg att säkra det fotbollsallsvenska kontraktet. På söndagen spelade man 1–1 mot Häcken efter en mållös första halvlek.

Enligt statistiken brukar det räcka med 30 poäng för att få spela kvar i högsta serien kommande år och det har Mjällby nu. Av dem har Mjällby tagit 21 hemma på Strandvallen.

Hemmalaget tog ledningen direkt efter pausen, men var illa ute flera gånger innan Häcken kvitterade och knep en viktig poäng.

Med veteranen Mattias Asper avstängd, vaktades Mjällbys mål av Alexander Lundin. Som inledde med en häftig räddning på Martin Ericssons luriga frispark.

Mest kamp

Den var Häckens bästa chans före paus.

Hemmalagets var Marcus Ekenbergs ribbträff, en projektil från långt håll.

Bättre gick det när Pär Ericsson nickade in 1–0 för Mjällby bara minuten efter paus. Bollen slogs in i hetluften av Daniel Ivanovski och Häckens målvakt Christoffer Källqvist var helt ställd.

Spelet då? Mer kamp än fotbollsgodis. Mjällby jagade tre poäng för att definitivt säkra allsvenskt spel även nästa år. Häcken för att hålla undan från bottenstriden.

Och en kvittering hängde i luften flera gånger. Den kom med en kvart kvar genom store Carlos Strandberg, som byttes in när Dioh Williams kroknat i duellerna med Gbenga Arokoyo.