Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: LARS NILSSON / FRILANSFOTOGRAFERNA / 429 FRILANSFOTOGRAFERNA.SEFoto: LARS NILSSON / FRILANSFOTOGRAFERNA / 429 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE
 Foto: LARS NILSSON / FRILANSFOTOGRAFERNA / 429 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE

Pettersson i tårar: ”Det brast för mig”

Publicerad

VÄXJÖ. Kenta Nilssons gamla rekord är slaget. Efter matchen hyllades Elias Pettersson för det nya poängrekordet för juniorer i SHL, av både lag och fans.

Då brast det för 19-åringen inför lagkamraterna.

- Det brast totalt för mig. Men jag fick fram några ord till grabbarna i alla fall, säger Pettersson.

- Kul att han fick de hyllningarna från publiken. Vi är för dåliga på det i svensk hockey, säger Jörgen Jönsson.

Växjös assisterande tränare och gamla storspelare Jörgen Jönsson hade svårt att hålla tillbaka känslorna när Pettersson i ett powerbreak hyllades stort av publiken, så taket på Vida Arena höll på att lyfta.

- Jag stod och rös i båset. Det var speciellt för oss alla som jobbat med honom varje dag, säger Jörgen Jönsson.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 

 

Ser du någon annan storspelare i honom, du som lirat med så många olika?

- Ja, men nej, jag tycker inte man ska jämföra honom. Han är Elias. Han är som han är, och de andra är som de är. Nu har han satt flera rekord och det får tala för sig själv. Han behöver inte vara lik någon annan, säger Jörgen Jönsson.

Vad gör honom så bra?

- Han jobbar hårt. Han är som en räka i kroppen, men lyckas ändå med smartness och skicklighet, samtidigt som han utvecklas varje dag. Han är målmedveten och älskar spelet. 

Och hans skytte är enormt.

- Han är grymt pricksäker. Han skjuter puckar och älskar att hålla på att greja i samband med tärningen. Han är fenomenal på så mycket.

Elias Pettersson: "Inte viktigt att vinna poängligan"

Trots att Elias Pettersson nu ser ut att vinna poängligan och slagit rekordet, så är det en samlad, med tagen Elias som kommer ut efter 6-3-segern mot Malmö.

- En helt fantastisk känsla. Det här var inget jag trodde på inför säsongen. Verkligen inte. Men nu är jag här.

Är poängligan viktig för dig?

- Nej, faktiskt inte. Det skulle vara kul att vinna den, men nu är allt fokus på att hitta en bra känsla inför slutspelet. Sedan får det bli en bonus om jag även vinner poängligan. Rekordet är slaget och det är otroligt stort för mig.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag