Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: EVELINA CARBORN EXP / EVELINA CARBORN EXPRESSENFoto: EVELINA CARBORN EXP / EVELINA CARBORN EXPRESSEN
 Foto: EVELINA CARBORN EXP / EVELINA CARBORN EXPRESSEN

Percy Nilssons ovanliga detalj i sommarpratet

Publicerad

Göran Persson och Lena Olin har gjort det tidigare. 

På måndag är det dags för Percy Nilsson att sommarprata - utan manus. 

– Jag ska ju prata om sådant som jag kan, skrattar Percy Nilsson, som dock erkänner att han är nervös och även funderat över varför han tackat ja till att sommarprata alls. 

På måndag är det dags för byggherren och hockeyprofilen Percy Nilsson att sommarprata. 

Och till skillnad från många andra sommarpratare kommer han att göra det utan ett nedskrivet manus. 

– Jag kör manuslöst, jag ska ju prata om sådant jag kan, säger han. 

Bibi Rödöö, programchef för sommar i P1, berättar att det har förekommit tidigare men att det är ovanligt. 

– Det är lite speciellt, de flesta kör med manus, säger hon. 

– Vi har tidigare haft exempelvis Göran Persson och Thomas Di Leva som kört både live och utan manus och sedan vet jag att Lena Olin och Birgit Nilsson kört inspelat utan manus. Det är lite blandat. 

Percy Nilsson: "Ska bli spännande"

Percy Nilsson erkänner också att han är nervös inför måndagen. 

– Ja, från och till. Sedan har jag funderat på varför jag ska göra det, varför jag tackade ja. Men det ska bli spännande. 

Byggherren har dock varit på tapeten även i tidigare sommarprat den här sommaren. Det var närmare bestämt Karin Laserow som kom med idén om att de ska bygga ett fantastiskt hem för äldre tillsammans. 

– Jag och Percy Nilsson skulle tillsammans kunna bygga upp världens äldreboende. Vi som är födda på 50- och 60-talet kommer vilja hålla kvar i livets goda, konstaterade hon i sitt program. 

– Vad säger du Percy, är du med? Jag ringer dig efter semestern. Jag vet precis var det ska ligga, för jag har koll på läget.

När Kvällsposten ringde upp Percy Nilsson för att höra vad han tycker om idén var han hemlighetsfull. 

– Jag svarar på Karin Laserows inbjudan i mitt sommarprat, den 14 augusti. Den som vill höra mina tankar om äldreboendet får lyssna då, säger han.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag