Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Percy Nilsson hämtad till förhör – blev anhållen

Percy Nilsson.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Percy Nilsson är i dag hedersordförande i Malmö Redhawks.
Foto: LUDVIG THUNMAN/KVP/EXPRESSEN / KVP/EXPRESSEN

Byggherren och Malmöprofilen Percy Nilsson togs under tisdagen in till förhör enligt flera olika källor.

Han har också anhållits av åklagare som senast på fredag måste besluta om Nilsson ska släppas eller begäras häktad.

Ekobrottsmyndigheten ska, enligt uppgift, vara inblandad.

Percy Nilsson har inte gått att nå för en kommentar.

– Jag blev väldigt överraskad och vi får väl avvakta och se vad som händer, säger Malmö Redhawks ordförande Mats Larsson.

Percy Nilsson har i årtionden tillhört makthavarna i Sydsverige. 2008 utsågs han till ”Årets skåning”.

76-åringen äger nu fastighetsbolaget Parkfast, som i sin tur bland annat äger Malmö arena i Hyllie.

Den tidigare ordföranden i Malmö Redhawks, som blev så sammanknippad med klubbens succéer och motgångar, är i dag hedersordförande i klubben.

År 2017 sommarpratade han i P1, däribland om sitt liv som entreprenör i byggbranschen och grundandet av det egna byggföretaget Percy Nilsson Bygg AB, som gick i konkurs efter att han sålt det. 

Percy Nilsson hämtad till förhör - blev anhållen

Enligt flera källor har han anhållits av åklagare.

Hans dotter Nina Nilsson Ulvinen, som bland annat är vd för Malmö arena hotell, säger att hon inte känner till uppgifterna.

– Han är och jagar, svarar hon på frågan om varför Percy Nilsson inte gått att få tag på.

Christian Rasmusson var Percy Nilssons advokat i samband med att han dömdes till dagsböter för skadegörelse efter en attack mot en glassbil sommaren 2013 då han haft sönder ett däck på glassbilen med en sladdlös borrmaskin efter att han blivit irriterad på den återkommande signalen i Höllviken.

Rasmusson vill nu varken bekräfta eller dementera om han fortfarande företräder Percy Nilsson, utan hänvisar till sekretess.

Thomas Langrot, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndighetens Finansmarknadskammare, hänvisar till förundersökningssekretess och vill varken bekräfta eller dementera att det finns några handlingar gällande Percy Nilsson.

”Jag blev väldigt överraskad”

Malmö Redhawks ordförande Mats Larsson berättar att han inte vet mer än vad som framkommit i medierna under onsdagskvällen.

– Jag blev väldigt överraskad och vi får väl avvakta och se vad som händer. Jag har ingen som helst aning om vad detta kan handla om. Inte den blekaste, säger han.

Hur aktiv är Percy Nilsson numera i Malmö Redhawks? 

– Han är inte aktiv så. Han är en väldigt stor partner till oss som arenaägare och det är tillsammans med honom som vi har förhandlat fram det nya arenaavtalet. Men han är inte inblandad i vår operativa verksamhet, utan han är hedersordförande och deltar inte i styrelsemöten och liknande.