Hugo Stenbeck Foto: TOMAS LEPRINCEHugo Stenbeck Foto: TOMAS LEPRINCE
Hugo Stenbeck Foto: TOMAS LEPRINCE
Percy Nilsson Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGPercy Nilsson Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Percy Nilsson Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Hugo Stenbeck med Linus Klasen, när Redhawks presenterade sin värvning 2011. Foto: TOMAS LEPRINCEHugo Stenbeck med Linus Klasen, när Redhawks presenterade sin värvning 2011. Foto: TOMAS LEPRINCE
Hugo Stenbeck med Linus Klasen, när Redhawks presenterade sin värvning 2011. Foto: TOMAS LEPRINCE

Percy: "Jag hoppas att han har lärt sig"

Publicerad

Miljardären Hugo Stenbeck uppges vara på väg in i Pantern.

Samtidigt är Malmös hockeyprofiler ovetandes - och oroliga. 

– Han har nog en plan, det måste vara så. Jag hoppas han har lärt sig så att det inte slutar i kaos, säger Percy Nilsson. 

– Det är klart jag är orolig, säger Patrik Sylvegård. 

Efter många turer fick Panterns tidigare huvudtränare Håkan Åhlund i helgen sparken från den allsvenska klubben. 

– Det har kommit in en finansiär som ska ha med sig huvudtränare och sportchef. Det är det enda jag fått höra, säger en fåordig Åhlund. 

Hur känner du över att ha fått lämna? 

 – Det är förstås tråkigt att vi inte fått fortsätta det arbete vi börjat på och gjort så bra i över 1,5 år. 

Det har förekommit uppgifter om att du från början tvingades bort av spelartruppen - stämmer det? 

– Det var väl en kombination. Innan Joakim Tillgren fick sparken var det inte ett enda klagomål till mig eller styrelsen under ett och ett halvt år. 

– Förklaringen är väl att en person fått gå och när han gått så har soppan dragit i gång. Det är bara att titta på vad som hänt och gå tillbaka i kalendern, vi låg tvåa när det är började. Det är ju inte bra hur allt har skötts.

Håkan Åhlund. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Allt pekar på att den nya finansiären är miljardären Hugo Stenbeck och att han har med sig Mark Messiers kusin, Joby Messier, som tränare och sportchef. Messier höll i sin första träning redan under måndagen. 

Pantern har ännu dock inte bekräftat uppgifterna och Malmö Redhawks, som har haft ett väldigt nära samarbete med Pantern, är ovetandes. 

– Jag har sökt Mattias Schönhult (ordförande Pantern) för jag vet inte mer än du vet. Jag har ingen aning om vad som händer, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö.

– Jag tycker det är synd sedan dag ett med Tillgren, det är konstigt. Det har gjort mer skada än nytta. Jag hoppas vi kan skapa klarhet i det, fortsätter han. 

Percy Nilsson: "Det är konstigt"

Är du orolig? 

– Ja, det är klart jag är. Vi behöver varandra. 

Vad tänker du om att Hugo Stenbeck satsar på Pantern? 

– Det är hans pengar, jag kan inte styra vad han går in i. 

Percy Nilsson är den som en gång lockade Hugo Stenbeck till Malmöhockeyn. Även han är ovetande om den nya satsningen. 

– Han har nog en plan, det måste vara så. Men det är konstigt, han fick väl förfrågan men tackade nej till att ställa upp för Malmö mer och han har sålt av en del av sina aktier. Jag förstår inte varför han går till Pantern, säger Percy Nilsson.  

Tror du att han lärt sig något av de turbulenta åren i Malmö? 

– Det kan man hoppas så att det inte slutar i kaos. Det började ju så i Malmö, att han tillsatte tränare och sportchef. 

Kvällsposten har sökt Hugo Stenbeck. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag